20. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dama (41) ‘rekorderka dana’! U njezinim ‘venama teklo’ 1,49! Dva recidivista u zatvoru…

2 min read
...tri su vozača/ice zatečeni s alkoholom 'u venama'. A rekorderka dana je dama (41) iz Našica.

Na području Policijske uprave osječko-baranjske u zadnja 24 sata evidentirane su tri prometne nesreće. Sve samo s materijalnom štetom. Istovremeno, tri su vozača/ice zatečeni s alkoholom ‘u venama’. A rekorderka dana je dama (41) iz Našica.

Pa ipak, vrijedi ‘zapisati’ i kako su jednaku ili još veću prijetnju na cesti utjelovila dva recidivista. Jednom je to bilo 7. put da ga se zaustavlja bez dozvole. U zatvoru je sada. Kao i još jedan…

– Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u Našicama, kada je u nadzoru prometa zatečena 41-godišnjakinja iz Našica, koja je upravljala osobnim automobilom – javlja policija i dodaje…

– Obavljenim alkotestiranjem utvrđena je prisutnost od 1,49 promila alkohola u krvi.

– Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 boda – o tom slučaju zaključuje policija.

A sada slijedi ‘krešendo’ dana…

– Jučer u 9,45 sati kod odmorišta „Beketinci“ u nadzoru prometa zatečen je 56-godišnjak iz Osijeka, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 12 bodova.

– Vozač je unazad tri godine šest puta pravomoćno presuđen za upravljanje pod zabranom te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

– Od suda produženo mu je zadržavanje na petnaest dana i sproveden je u zatvor.

– Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

– U nadzoru prometa istoga dana u 11,05 sati kod odmorišta „Beketinci“ zatečen je 36-godišnjak iz Trnjana, koji je upravljao osobnim automobilom, prije stjecanja prava na upravljanje.

– Vozač je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju.

– Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)