29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Jedinstvena ponuda iz osječkog ZOO vrta: Timaritelj na 1 dan! Bez nakita, flasterom pokriti ogrebotine…

2 min read
U nastavku obavijesti kazuju i što čeka onoga tko se odvaži...

Zanimljivu ponudu ima osječki Zoološki vrt. Nude ‘posao’ timaritelja životinja. Na jedan dan. Ponuda je, dodaju, zanimljiva za sve one koji vole životinje, jer ovaj je poziv jedan od uzbudljivijih i kreativnijih.

– Nudimo Vam druženje “jedan na jedan” s našim djelatnicima koji će Vam rado pokazati kako izgleda njihov posao, od pripreme hrane, hranjenja, obogaćivana životnog okoliša, treniga do čišćenja nastambi – napisali su iz ZOO vrta na Facebooku, oglasivši ovu zanimljivost za sve zainteresirane.

U nastavku obavijesti kazuju i što čeka onoga tko se odvaži…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sve počinje, naime, pripremom hrane za životinje, po sektorima. To uključuje rezuckanje, sortiranje, posluživanje u kantice i slično. Kreće se od 8 sati ujutro, cca.

Slijedi potom obilazak vrta po sektorima u pratnji edukatora, što traje oko 5,5 sati, od 8:30 do 14 sati.

U tome mogu sudjelovati i djeca i odrasli, ali djeca ne mlađa od 6 godina. To je dobna granica. I može se biti u grupama od najviše 4 osobe.

Čeka vas, razumije se, obrok i dar ZOO vta, a sve stoji 33,18 eura po osobi, bez obzira na veličinu grupe. Termin za sudjelovanje u programu je potrebno unaprijed rezervirati, najmanje dva tjedna prije željenog termina.

A tu su i preporuke…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jer, valja se adekvatno obući, doći bez nakita, ogrebotine prekriti flasterom… Uostalom, ovako su to pobrojali iz ZOO vrta u Osijeku…

– Preporučujemo obući primjerenu odjeću i obuću – jeans ili radne hlače, toplu majicu, vodootpornu jaknu ili vjetrovku te polučizmice ili tenisice, postojeće ogrebotine ili oštećenja kože potrebno je prekriti vodootpornim flasterom, zbog vlastite, a i sigurnosti životinja, nije dopušteno nositi nikakav nakit, prije početka programa potrebno je potpisati obrazac za preuzimanje odgovornosti (u obrascu navesti eventualni strah ili alergije na određene vrste životinja, kao i alergije na hranu, obzirom da je organiziran i ručak, rukavice i dezinfekcijska sredstva osigurava Zoološki vrt – zaključuju.

Foto: ZOO, Facebook (screenshot)