1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Vesela udovica u HNK u Osijeku! Redatelj je Damir Lončar!

2 min read
Redatelj Lončar rekao je kako je ovo prva predstava koju režira u HNK u Osijeku te da je suradnja bila ugodna i laka.

Premijera operete Vesela udovica, Franza Lehára bit će izvedena u petak, 19. svibnja 2023. u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. Tim je povodom održana danas konferencija za novinstvo u osječkom HNK-u, a na kojoj su govorili intendant HNK u Osijeku Vladimir Ham, ravnatelj Opere Ladislav Vrgoč, redatelj Damir Lončar, dirigent Krešimir Batinić te koreograf Dejan Jakovljević.

Intendant Ham započeo je konferenciju naglašavajući  zanimljivu činjenicu da je cijeli kreativni tim osječkog ‘podrijetla’  te da čestita ansamblu koji će, nada se, ovu operetu još dugo izvoditi pred osječkom publikom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Zahvalio se kostimografu i scenografu, Nevenu Mihiću na raskošnoj i funkcionalnoj sceni te čarobnim kostimima, Vuku Ognjenoviću na podršci koreografu te Tomislavu Kobii na oblikovanju svjetla.

Ravnatelj Opere Vrgoč je izjavio ovom operetom HNK u Osijeku šalje poruku univerzalnih vrijednosti prema kojima se osječka publika trebala ravnati te kako se nada da se neće tražiti ulaznica više, već predstava više.

Redatelj Lončar rekao je kako je ovo prva predstava koju režira u HNK u Osijeku te da je suradnja bila ugodna i laka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Maestro Batinić prvenstveno se zborovođi Slobodanu Cvetičaninu te korepetitorima Damiru Šenku i Igoru Valeriju kao i cijelom orkestru koji je i prije njegovog dolaska u Osijek bio odlično uvježban. Prvi put ravna orkestrom HNK u Osijeku te je kao i koreograf Jakovljević, oduševljen je atmosferom u kazalištu.

Tekst i foto: HNK Osijek