29. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Čahure ‘metaka’ u Tvrđi, ‘pištolj’, prostrijeljena ‘žena’… Policija simulirala poprište…

2 min read
Bila je to ujedno i promocija kampanje ''Postani policajac/policajka'' Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ''Prvi hrvatski redarstvenik'', sukladno čemu su iz osječke policije mladima pokazali i što ih ondje čeka.

Na Trgu Vatroslava Lisinskog u Osijeku policija je podigla šator, okružila ga trakom iza koje je zabranjen prolaz, na podu su bile čahure ‘metaka’, odloženo ‘oružje’, u krvi je ležala ‘žena’… Bilo je to similurano, scenirano popriše s lažnim pištoljem, lutkom i ‘kečapom’, a na kojem je policija pokazala kako radi na otkrivanju počinitelja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ispunili su ‘klinci’ danas u Osijeku Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, razgledajući opremu i sposobnosti, vještine policije…, scenirano poprište ubojstva, tehnike rada, forenzičke postupke… Najmlađi su ‘trubili’ sirenama iz policijskih vozila, ulazili u kombije, sjedali za volan, razgledali, pitali…, promatrali i Dona, psa ‘oštrog njuha’, ali koji ih, istreniran na sve moguće distrakcije, nije ni najmanje ‘fermao’. U Osijeku je danas održan Dan otvorenih vrata Policijske uprave osječko-baranjske, a ‘spektakla’ nije manjkalo.

Bila je to ujedno i promocija kampanje ”Postani policajac/policajka” Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije ”Prvi hrvatski redarstvenik”, sukladno čemu su iz osječke policije mladima pokazali i što ih ondje čeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pa ipak, mladima je bilo najzabavnije gledati pokaznu vježbu Jedinice specijalne i interventne policije Osijek, zatim i vožnju spretnosti prometnih policajaca – motociklista, pokazni poligon prepreka tjelesnih i motoričkih sposobnosti na kojem svoju spretnost mogu provjeriti budući kandidati za zanimanje policajac/policajka, a promatralo se i kako Don obavlja demonstraciju pronalaska droge. Spomenuli smo i simulaciju mjesta događaja kaznenog djela s označenim tragovima, a izrađivali su se i ‘foto-roboti’…

Foto: OsijekExpress.com & PU OBŽ (screenshot)

GALERIJA 1


GALERIJA 2