1. lipnja 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Gradonačelnik Radić i suradnici danas u akciji čišćenja divljeg odlagališta otpada…

2 min read
- Odazvali smo se i ove godine ovoj hvale vrijednoj akciji. Iskreno, čak je bilo i teško pronaći lokaciju u Osijeku za čišćenje, jer Osijek je izuzetno čist grad - kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, direktori i direktorice gradskih poduzeća, pročelnici…, uhvatili su se danas čišćenja u sklopu akcije Od izvora do mora, raščistivši divlje odlagalište između Pampasa i jednog trgovačkog centra u Retfali.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Odazvali smo se i ove godine ovoj hvale vrijednoj akciji. Iskreno, čak je bilo i teško pronaći lokaciju u Osijeku za čišćenje, jer Osijek je izuzetno čist grad – kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, podsjećajući na više činjenica koje svjedoče Osijeku kao čistom gradu…

– Ponosno nosimo titulu Eco Cityja, na čemu zahvaljujem sugrađanima. Jer, odvajamo otpad više od 50%, odvajamo u zgradama 6 vrsta otpada, u domaćinstvima 4, imamo i 4 reciklažna dvorišta u Osijeku, dvorišta s više od 100.000 posjeta u prošloj godini… – nizao je gradonačelnik, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …imamo više parkova nego trgova, imamo i titulu za najljepši park u Hrvatskoj – zaključio je.

Rezultat je to rada i edukacije, dodaje, zahvaljuje na kraju sugrađanima na svemu što čine u održavanju, svima koji su se odazvali akciji.

Milan Jukić iz zadruge NEOS kazao je kako je važno što više voditi brigu o okolišu i mjestu u kojem živimo, ocijenivši kako će ova akcija potaknuti i druge da vode više računa o prostoru u kojem borave i žive.

Marko Eljuga, predsjednik Gradske četvrti Retfala rekao je kako je ova lokacija, na raskrižju Ulice Šandora Petefija i Ulice J.J. Strossmayera, otprije poznata po deponijima, te pohvalio današnju akciju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zadovoljni smo što smo se skupili u ovolikom broju kako bismo očistili ovaj prostor. U blizini se nalazi reciklažno dvorište i ovim putem apelirao bih na sve građane da na njega odvoze otpad. Za pohvaliti je i da imamo sve manje ovakvih deponija, kako zbog educiranih građana tako i zbog Unikoma koji učinkovito rješava probleme koji se pojavljuju – istaknuo je Eljuga.

Tijekom akcije čišćenja prikupljeno je 1.350 kilograma otpada.

Foto: Grad Osijek (screenshot)