27. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Nova dvorana za Dan škole! Anušić: “Cilj je svoj školskoj djeci osigurati što kvalitetnije uvjete rada…”

3 min read
Osječko-baranjska županija i dalje kontinuirano ulaže u sve škole na području Osječko-baranjske županije te je za ovu godinu u Proračun uvrstila i sanaciju postojeće dvorane u matičnoj školi s procijenjenom vrijednosti radova i stručnog nadzora ukupnog iznosa od 215.000,00 eura.

Osnovnu školu Antunovac pohađa 295 učenika u 16 razrednih odjela, od čega je u matičnoj školi u Antunovcu 235 učenika raspoređenih u 12 razredna odjela, a u Područnoj školi u Ivanovcu 60 učenika raspoređenih u 4 razredna odjela.

Područna škola u Ivanovcu energetski je obnovljena, a jučer je svečano otvorena i nova školska dvorana.

– Jednoj od najvećih područnih škola u našoj županiji uistinu je bila potrebna dvorana. Od danas učenici imaju odlične uvijete rada, a to je i misija Osječko-baranjske županije, stvoriti najbolje moguće uvjete rada za našu djevcu – rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije Miranda Glavaš Kul.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Suradnjom Osječko-baranjske županije, Općine Antunovac i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije završena je investicija dogradnje i rekonstrukcije OŠ „Antunovac“, Područne škole Ivanovac, dogradnjom višenamjenske dvorane neto površine 282,16 m².

Vrijednost izgradnje, stručnog nadzora i opreme iznosi 457.861,40 eura, od čega su Osječko-baranjska županija i Općina Antunovac uložile svaka po 162.570 eura, dok je Ministarstvo regionalnoga razvoja i Europskih fondova investiciju financiralo s 132.723,00 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ovo je jedan veliki poklon za našu djecu koja će moći nastavu tjelesnog odgoja imati u pravoj sportskoj dvorani. Učenici su to i zaslužili, a osim sportskih, ovdje ćemo moći organizirati i razne priredbe poput obilježavanja Dana škole – rekao je ravnatelj škole Tomislav Duk.

Postojeća zgrada škole ukupne je površine 656,86 m². Sastoji se od prizemlja i kata. U sklopu dogradnje višenamjenske dvorane rekonstrukcijom je obuhvaćen i dio prizemlja postojeće škole  ukupne površine 105,42 m². Rekonstrukcija je obuhvatila adaptaciju prostora za potrebe nove garderobe, sanitarnih čvorova i svlačionica.

Dograđeni dio objekta je bruto površine 310,14 m², odnosno neto površine 282,16 m².  Dograđena višenamjenska učionica veličine je 247,50 m² i predviđena je za izvođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture i drugih izvannastavnih aktivnosti, te održavanje priredbi i drugih kulturno-umjetničkih manifestacija u okviru rada škole.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nakon što smo energetski obnovili sve škole kojima je obnova bila potrebna, krenuli smo i u izgradnju školskih dvorana. Ova u Područnoj školi Ivanovac jedna je u nizu. Realizirali smo ju u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, Općinom Antunovac i naravno Osječko-baranjskom županijom. Cilj nam je svoj školskoj djeci na području županije osigurati što kvalitetnije uvjete rada, učenja i odrastanja – pojasnio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić.

Prostor dvorane je opremljen spravama za tjelesno vježbanje i zaštitom za zidove i prozore (košarkaški koševi, golovi, stalci za odbojku…). Rekonstrukcijom i dogradnjom postiglo se poboljšanje učeničkog standarda, odnosno školi se omogućio prikladan prostor za provođenje nastave tjelesno zdravstvene kulture sukladno predmetnom kurikulumu unutar školske zgrade tijekom zimskih mjeseci.

– Djeca su budućnost i sva ulaganja u djecu se vraćaju. Posljednjih 18 godina se u Općini Antunovac puno ulaže i nastavit ćemo istim tempom i u budućnosti. Učenici ove škole nisu imali primjereno mjesto za nastavu tjelesnog odgoja i iznimno mi je drago da smo danas ovdje na otvorenju nove školske dvorane – rekao je Davor Tubanjski, načelnik Općine Antunovac.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osječko-baranjska županija i dalje kontinuirano ulaže u sve škole na području Osječko-baranjske županije te je za ovu godinu u Proračun uvrstila i sanaciju postojeće dvorane u matičnoj školi s procijenjenom vrijednosti radova i stručnog nadzora ukupnog iznosa od 215.000,00 eura. Javna nabava za izvođenje radova je u tijeku, te se očekuje potpisivanje Ugovora.

Tekst i foto: OBŽ