30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac oštetio firmu, vjerovnika, državu… Dizao ‘lovu’ na bankomatu, nije vodio knjige…

2 min read
39-godišnjak kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva nije vodio poslovne knjige sukladno zakonskim propisima.

– Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela – javlja policija i nastavlja…

– Naime, policija sumnjiči 39-godišnjaka da je kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva sa područja Brodsko-posavske županije, od listopada 2017. godine do srpnja 2021. godine, suprotno interesima društva…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …svjestan da isto neće biti u mogućnosti uredno ispunjavati propisane obaveze, a u nakani umanjivanja imovine društva, obavljao transakcije (dizanja novca i plaćanja sa računa), oštetivši isto.

– Dakle, umanjio je vrijednost društva, prouzročivši neizvršene osnove za plaćanje uslijed čega je otvoren stečajni postupak nad trgovačkim društvom, a potom i brisanje istog društva 2022. godine, oštetivši tako stečajnog vjerovnika RH za iznos iznad 22000 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Također je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 2018. i 2019. godine, na bankomatima i poslovnicama banke obavljao transakcije plaćanja i dizanja novca sa računa trgovačkog društva, oštetivši društvo iznad 34000 eura te za ostvarenu dobit nije dao točne i potpune podatke o dohotku, a također za iste iznose nije obračunavao, prijavljivao niti uplaćivao porez na dohodak, već je tako oštetio državni proračun RH i sebi priskrbio protupravnu imovinsku korist.

– Nadalje je utvrđeno da 39-godišnjak kao osnivač i odgovorna osoba trgovačkog društva nije vodio poslovne knjige sukladno zakonskim propisima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prouzročenje stečajautaja poreza ili carine te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)