28. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U više navrata ’91. silovao 29-godišnjakinju! Bio je pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba!

1 min read
- Osumnjičenik je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske - zaključuje se u policijskom priopćenju.

– Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim državljaninom Srbije iz Vukovara zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavka 1. Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske – javlja danas policija i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je u studenom 1991. godine osumnjičeni, tada 29-godišnjak, naoružan, kao pripadnik paravojne formacije pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Lovasa te u svom uredu u jednoj obiteljskoj kući u Lovasu, u nekoliko navrata uz uporabu sile izvršio spolni odnošaj s tada 29-godišnjakinjom, izlažući je patnji i poniženjima.

– Policija je protiv osumnjičenog 61-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“, opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osumnjičenik je trenutačno nedostupan redarstvenim vlastima Republike Hrvatske – zaključuje se u policijskom priopćenju.

Foto: Google Street View (screenshot) & Pixabay (ilustracija)