17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Povezani su Osijek i London! Ryanair sletio u Osijek! Popunjenost linije sjajna, Ryanair najavljuje više…

2 min read
Prvi letom je otišlo za London 133-oje puntika, a iz Londona stiglo 185 osoba.

Foto: Grad Osijek, OBŽ (arhiva, ilustracija, screenshot)

Sletio je. Uspostavljena je linija Osijek-London. Prvi Ryanairov avion sletio je danas u Osijek i povest će putnike za London. Krenula je dugo čekana linija, a koja će prometovati dva puta tjedno. Osijek je tako povezan s još jednom europskom destinacijom, svakako i čvorištem za presjedanja i druge letove.

Razumjevanja radi, koliko god voljeli Osijek i tepali mu, zračna luka četvrtog grada u bilo kojoj drugoj obližnjoj državi, skoro da nema šanse da je povezana s bio kojim drugim gradom osim svojim glavnim, a Osijek ima nekoliko tuzemnih i dvije inozemne linije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Imamo i inače odlične prijateljske odnose iizmeđu Slavonije i Velike Britanije, a sada nas povezuje još jedna stvar. Sjajna je stvar vidjeti Ryanair kako povezuje Osijek i London. Vjerujem da će to pomoći turizam u oba smjera – kazao je veleposlanik Velike Britanije u Republici Hrvatskoj Simon Thomas.

– Linija Osijek-München već funkcionira, a sada povezujemo još jedan grad. Osijek i Osječko-baranjska županija subvencioniraju to, a kroz upravljačke udjele u Zračnoj luci Osijek – dodao je župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prvi puta od ’17. godine je sletio Ryanairov avion u Osijek. Podsjetit ću vas da do prije dvije godine nismo imali niti jedan međunarodni let iz Osijeka, a sada imamo letove za München, London, otprije za Zagreb, Rijeku… Osijek bilježi rekordne turističke brojke i vjerujem da ovo može samo pomoći. Napokon, popunjenost ovih letova je sjajna – dodao je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Alicja Golebiowska je ispred Ryanaira iskazala veliko zadovoljstvo uspostavom letova kazavši kako je prvi od brojnih koji će uslijediti. Zadovoljstvo je iskazao i direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos, izrazivši vjerovanje da će linija ostati dugo, dodajući da se uskoro nada i drugim linijama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prvim letom za London će otići 133-oje puntika, a iz Londona stiglo 185 osoba.

— — — — — — – – — — — –

Letovi za London iz Osijeka su ponedjeljkom i petkom, poslijepodne i navečer.

Iz Londona prvi zrakoplov leti, sukladno njegovoj informaciji, u 12:25 po tamošnjem vremenu. U Osijeku je u 16 sati. Uzme li se u obzir vremenska razlika, let će zapravo trajati oko 2 i pol sata. Isto tako u 17:00 kreće za London u ponedjeljak, gdje avion slijeće u 20:35 po tamošnjem vremenu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz Osijeka leti petkom u 16:25, slijeće u London u 18:00 po tamošnjem vremenu, a ponedjeljkom je to od 21:00 i Osijeka do 22:35 i Londona.

Foto: OsijekExpress.com & Grad Osijek, OBŽ (screenshot)