21. veljače 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Za Belje, Vupik i PIK zainteresirano, uz Podravku, i osječko Žito?

1 min read
Naime, ranije se spominjalo, pišu, kako je za diviziju poljoprivrede zanimanje iskazala Podravka, za Belje, Vupik i PIK Vinkovci, a da sada...

Fortenova je sazvala skupštinu vlasnika za 27. lipnja. Najvažnija odluka bit će refinanciranje postojeće obveznice u iznosu od 1,1 mlrd. eura koju je izdao američki HPS Investment, piše portal Danica.hr, dodajući kako je Uprava da su istražili sve alternativne održive opcije refinanciranja, da je na koncu opet ostao samo HPS, ali nepovoljniji.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uvjeti novog financiranja cjelokupnog iznosa sadašnje obveznice u rasponu od 1,1 do 1,2 milijarde eura koje nudi HPS s obzirom na maržu i donji prag EURIBOR-a ostaju isti kao i za sadašnju obveznicu – kažu, piše portal Danica.hr, u Fortenovi, ali i dodaje kako iz grupe otkrivaju da je prije refinanciranja predviđena jednokratna isplata od 6,75 posto, što iznosi čak 74 milijuna eura.

Obveznice su izdane, podsjeća portal, početkom rujna ’19. godine, s rokom dospijeća od 4 godine. Kamatna stopa bila je 7,3%, plus EURIBOR, današnjih 4%. Uz jednokratnu isplatu, to je zajedno oko 18%, navode.

– Jedan od uvjeta dogovorenih s HPS-om u sklopu refinanciranja obveznice je početak procesa potencijalne prodaje poljoprivrednog dijela Fortenova grupe najkasnije do 31. prosinca ove godine – rečeno je iz Fortenove, piše Danica i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, ranije se spominjalo, pišu, kako je za diviziju poljoprivrede zanimanje iskazala Podravka, za Belje, Vupik i PIK Vinkovci, a da sada, prema neslužbenim informacijama Danice, za preuzimanje tih tvrtki lobira i osječko Žito Marka Pipunića.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)