29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zamjenik župana Lukić primio veleposlanicu Srbije Milić! Rušila je Miloševića, bila protivnica Vučiću…

2 min read
Tamošnja 'desnica' u Srbiji je bila, navodno, protiv njezinog imenovanja veleposlanicom u Hrvatskoj.

– U svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije u subotu 17. lipnja 2023., zamjenik župana Mato Lukić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Republike Srbije u Republici Hrvatskoj gđu. Jelenu Milić – javlja OBŽ priopćenjem na svojim mrežnim stranicama, dodajući…

– U konstruktivnom i otvorenom razgovoru dotakli su teme vezane za položaj srpske nacionalne manjine u Osječko-baranjskoj županiji, bilateralnu suradnju i suradnju u vezanu za eurointregracije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zamjenik župana Mato Lukić upoznao je veleposlanicu gđu. Milić o nedavno provedenim izborima za vijeća nacionalnih manjina u Osječko-baranjskoj županiji i njihovom konstituiranju u proteklom tjednu. Istaknuo je, između ostalog, da su financijska sredstva za funkcioniranje vijeća nacionalnih manjina povećana u proteklom razdoblju.

– Republika Srbija je kandidat za članstvo u Europskoj Uniji i  Veleposlanica je izrazila zanimanje za iskustva Osječko-baranjske županije u predpristupnom razdoblju i tijekom članstva u Europskoj Uniji.

– Zamjenik župana Lukić osvrnuo se na rad JU Županijske razvojne agencije i njenu ključnu ulogu u povlačenju sredstava iz fondova EU, ali na brone prekogranične projekte koje provode institucije i organizacije s područja Osječko-baranjske županije s partnerima u Republici Srbiji, posebice u AP Vojvodini… – zaključuju iz OBŽ.

A tko je Jelena Milić?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ona je dugogodišnja aktivistica civilnog društva. Bila je i direktorica Centra za euroatlantske studije. Radila je i na povratku izbjeglih Srba iz Hrvatske, ali bila i u pokretu koji je pridonio rušenju režima Slobodana Miloševića, jer kasnih 90-ih je aktivno podržavala rad nenasilnog pokreta Otpor. Bila je regionalna producentica filma Obaranje diktatora. Bila je i protivnica politike Aleksandra Vučića, ali u zadnje dvije godine ne, može se doznati iz medija. Tamošnja ‘desnica’ u Srbiji je bila, navodno, protiv njezinog imenovanja veleposlanicom u Hrvatskoj.

Foto: OBŽ (screenshot)