4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U hrvatskim bolnicama preko ljeta prazno 400+ termina za pretrage… Beroš hitno pisao ravnateljima…

2 min read
Ministar zdravstva Vili Beroš je odmah od ravnatelja zatražio hitnu korekciju praznina u listama čekanja.

Centralni informacijski sustav u zdravstvu kaže kako je tijekom ljeta upražnjeno više od 400 termina, kako za njih nitko nije naručen, doznaje Večernji list, dodajući kako primjerice u jednoj bolnici u zemlji od 28. lipnja do 6. rujna na MR hipofize nije naručen – nitko. Jednako tako, nitko nije naručen ni na MR mozga s angiografijom, od 28. lipnja do 4. rujna.

Nadalje, doznaje Večernji list, nema naručenih ni na CT cervikalne kralježnice od 26. lipnja do 2. kolovoza, holter EKG nakon 29. lipnja nitko ne može dobiti sve do 9. kolovoza… Još… u jednom KBC-u za MR abdomena nema narudžbi od 30. lipnja do 28. srpnja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Situacija je za pojedine postupke takva u većini bolnica i domova zdravlja, ponajprije u svih 5 KBC-a u zemlji, što uključuje, razumije se, Osijek. Isto je i u KB-ima, općim bolnicama…, što uključuje i one u Slavoniji, u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški…

Ministar zdravstva Vili Beroš je odmah od ravnatelja zatražio hitnu korekciju praznina u listama čekanja. K tome, mjesec dana ranije Beroš je bolnicama poslao naputak o godišnjim odmorima, upozorivši da na bolničkim odjelima čije liste čekanja premašuju osam mjeseci godišnji odmor ljeti ne bi trebalo koristiti više od trećine liječnika i sestara.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Večernjem listu je nekoliko ravnatelja reklo kako još nije dobilo ovaj novi Berošev dopis, kao i da tek trebaju provjeriti imaju li periode bez naručenih pacijenata.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)