24. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

VIDEO Emotivan rastanak Osječanina i Garice… Bolestan se više nije mogao skrbiti za nju…

2 min read
- ...taman je i 'čiko' izašao iz bolnice pa smo ga odvezli u Našice, prije nego Garica zauvijek ode u Rijeku, da se još jednom vide, oproste...

– Naravno da smo poželjeli dati im priliku da se oproste… – naslovile su volonterke i volonteri osječke Udruge pobjede, osječkog Azila, video u kojem je prikazan emotivan rastanak jednog Osječanina i njegove Garice, psa o kojem, zbog svog zdravstvenog stanja, više nije mogao brinuti.

Da se razumijemo, bila je to i jest beskrajna ljubav čovjeka i ljubimca, ali između kojih su stale teške okolnosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sjećate se priče o Garici? I onda priče i o njenom ‘čiki’, skrbniku koji je uvijek nekako ‘grecao’ za sebe i za nju, mi pomagali kad’ god je što trebalo za Garicu… Al’ ne tako davno on je završio u bolnici i o njoj nije imao tko brinuti… – nastavili su iz Azila, kazavši kako je potom Garica stigla kod njih, da bi ju jedna gospođa iz Našica uzela na privremeni smještaj.

Kako je Azilu rečeno u međuvremenu da će se Osječanin teško moći brinuti više o njoj, iz Udruge su počeli tražiti trajno rješenje za Garicu… Dom joj je nađen, u Rijeci. U Azilu to smatraju sjajnim rješenjem, jer bilo bi, dodaju, jao teško i psu i vlasniku da se sreću u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zatim nas je nazvao i on. Rekao je da shvaća da on njoj više ne može pružiti sve ono što Garica treba, pogotovo obzirom na to da je ona mlada… – napisali iz Azila, dodajući da se dirljiv susret oproštaja vlasnika i Garice potom dogodio u Našicama.

– …taman je i ‘čiko’ izašao iz bolnice pa smo ga odvezli u Našice, prije nego Garica zauvijek ode u Rijeku, da se još jednom vide, oproste… Možda to i nije bilo najljepše prema Garici, al’ nismo mogli čovjeku (…) ne ispuniti tu želju… – napisali su iz Azila na Facebooku.

Video pogledajte OVDJE.

Foto: Facebook (screenshot)