17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

GPP odgovara Socijaldemokratima: Sugrađani izuzetno pozitivno percipiraju investiciju…

3 min read
Nema govora o kaosu i „razrovanosti grada“, već o planiranim građevinskim aktivnostima izvođača na ovoj izuzetno bitnoj investiciji... - kažu iz GPP-a.

Od danas pa sljedećih godinu dana, zbog rekostrukcije tramvajske pruge u Osijeku tramvaji neće voziti sljedećih godinu dana. Razuman je to slijed kada je rekonstrukcija stigla do prometnice kojom polaze i kojom tramvaji završavaju dnevni ritam. Ako ne mogu unutra i van iz remize, moraju ih mijenjati autobusi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Domagoj Hajduković i Romana Nikolić, osječki saborski zastupnici Socijaldemokrata, definirali su na današnjoj ‘pressici’ radove u Osijeku prometnim kaosom, sugerirajući kako je zbog rekonstrukcije tramvajske pruge središte Osijeka svakakve prometne regulacije. Reakcija iz GPP-a stigla je promptno, kazavši kako se radovi izvode sukladno dinamičkom planu s vrlo strogim direktivama EU i kako su sve prometne regulacije izvedene prema pravilima prometne struke.

Priopćenje GPP-a prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

Nastavno na medijski istup saborskih zastupnika Socijaldemokrata Domagoja Hajdukovića i Romane Nikolić, a vezano uz navodni prometni kaos u gradu Osijeku i kašnjenje projekta „Modernizacija tramvajske infrastrukture“ u kojem je GPP investitor, ističemo sljedeće:

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

1. Radovi koji se trenutno izvode dio su projekta „Modernizacija tramvajske infrastrukture“, vrijednog više od 35 milijuna EUR, financiranog sredstvima EU i koji će gradu Osijeku donijeti najsuvremeniju tramvajsku infrastrukturu u ovom dijelu Europe. Ovo je najveći pojedinačni projekt u povijesti GPP-a koji će u konačnici dovesti do potpune izmjene vizure grada te podići razinu usluge javnog prijevoza kakva postoji u europskim gradovima. Isto tako napominjemo da je predmetna investicija preduvjet za idući korak u investicijskom ciklusu GPP-a, a koji se odnosi na nabavku prvih 10 niskopodnih tramvaja u 2025. godini.

2. Radovi se odvijaju u skladu s dinamičkim planom te je financiranje radova usuglašeno s vrlo strogim direktivama financiranja od strane EU. Krajnji rok završetka radova, koji se odvijaju u fazama izvođenja, je 31. kolovoza 2024. godine te je trenutna dinamika u skladu s predviđenim rokom.

3. S obzirom na veličinu i važnost projekta, promet u gradu funkcionira u skladu s fazama izvođenja radova. Sve privremene prometne regulacije izvedene su prema pravilima prometne struke i mogućnostima koje pruža prometna situacija u gradu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nema govora o kaosu i „razrovanosti grada“, već o planiranim građevinskim aktivnostima izvođača na ovoj izuzetno bitnoj investiciji.

Zaključno, želimo napomenuti da informacije s terena  govore da naši sugrađani izuzetno pozitivno percipiraju investiciju i sve ono što će ona donijeti u budućnosti te su im s tim u svezi brojni radovi u gradu prihvatljivi i razumljivi. Stoga im se i ovim putem, još jednom zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

Očigledno je da se ovdje radi o politiziranju u nedostatku sadržaja. Ponosni smo što se u ovom trenutku na području grada Osijeka provode nikada veća ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

— — — — — — — — — — —

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, danas ranije Hajduković i Nikolić su održali konferenciju za novinstvo, kazavši kako je Osijek u prometnom kaosu, kako je zbog rekonstrukcije tramvajske pruge središte grada razrovano. Nikolić je zatražila i službeno očitovanje o, dodaje, razlozima kašnjenja obnove dijela pruge u Županijskoj ulici, postavljajući pitanje je bilo nestašice materijala, manjka radnika, izmjene projektnog rješenja ili je pak došlo do problema financijske prirode? Smatra Nikolić da radove treba raditi po etapama i tek kada se jedna dionica završi, treba otvoriti drugu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)