28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Veliki glazbeni doživljaj večeras! TŠ Batorek slavi 30 godina, a uz njih stižu i Štef, Delač, Blanka, Đenka…

2 min read
- Škola trenutno broji 109 učenika, a ponajbolji učenici Tamburaških sekcija uvršteni su u rad Velikog orkestra koji će se predstaviti na Osječkom ljetu kulture.

– Velikim koncertom u sklopu Osječkog ljeta kulture Tamburaška škola „Batorek“ obilježit će tri desetljeća postojanja Škole koja je odškolovala ponajbolje tamburaše na ovim prostorima – javlja Kulturni centar i najavljuje veliki glazbeni doživljaj.

– Veliki orkestar TŠ „Batorek“ s poznatim solističkim imenima: Stjepanom Jeršekom – Štefom, Igorom Delačem, Blankom Došen, Viktorijom Kulišić, Dinkom Glavašem, i brojnim drugima…pod ravnanjem Slavena Batoreka održat će koncert u utorak, 4. srpnja s početkom u 21.00 sat u Dvorištu Stare pekare uz slobodan ulaz.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tamburaška škola Batorek djeluje već 30 godina u Osijeku.

– Pod vodstvom voditelja i osnivača škole Franje Batoreka orkestar je kroz godine ostvario gostovanja na brojnim Festivalima, ali i turneje u zemljama Europe i svijeta – od Slovenije, Makedonije, Srbije, BiH, preko Austrije, Italije, Francuske, Španjolske i Grčke do Kanade, Brazila pa čak i Kine, TŠ Batorek kontinuirano promiče tamburašku glazbu i izvrsnost.

– Škola trenutno broji 109 učenika, a ponajbolji učenici Tamburaških sekcija uvršteni su u rad Velikog orkestra koji će se predstaviti na Osječkom ljetu kulture.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U izvedbama samih bisera tamburaške glazbe: „Slavonske rapsodije“, „Slavonijo, ja sam tvoje dijete“, „Tajna najveća“ „U san mi dođu tambure“,  „Pjesme tamburaša“…pridružit će im se velika glazbena imena tamburaške scene – pjevači Stjepan Jeršek Štef, Igor Delač, Željko Ergotić, Dinko Glavaš, Cecilija Rudić, Blanka Došen, Vlatka Kopić-Tena i brojni drugi. Voditelj programa je Goran Ivanović-Lac.

– Vidimo se u utorak, 4. srpnja u 21.00 sat u Dvorištu Stare pekare. Ulaz na koncert je slobodan – zaključuju iz KC-a u pozivu.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)