25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Obilježena 32. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja u Tenji

1 min read
Pet hrvatskih branitelja koji su poginuli ovdje nisu branili samo Tenju, nego i Grad Osijek, ali i cijelu Hrvatsku.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Antunovačkoj ulici odana je počast žrtvama u obrani osječkog prigradskog naselja Tenja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

U organizaciji Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Tenja, HVIDRA-e Orahovica i Mjesnog odbora Tenja, okupljeni su se prisjetili dana kada su petorica hrvatskih branitelja Marko Zegnal, Damir Hornung, Franjo Jusuf, Đuro Kiš i Zdravko Rittgasser poginuli u borbama braneći Tenju 7. srpnja 1991. godine.

Na odavanju počast i obilježavanju 32. godišnjice pogibije hrvatskih branitelja u Tenji bili su članovi njihovih obitelji, prijatelji i suborci, predstavnici braniteljskih i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i policije, a u ime Grada Osijeka vijenac je položio i svijeću zapalio predsjednik osječkog Gradskog vijeća Tihomir Florijančić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Pet hrvatskih branitelja koji su poginuli ovdje nisu branili samo Tenju, nego i Grad Osijek, ali i cijelu Hrvatsku. U Tenji su u obrani domovine poginula 54 hrvatska branitelja, a u obrani Osijeka 1327 hrvatskih branitelja i 403 civila, pa je ovo prilika da se odužimo i njima – poručio je Florijančić.

Tekst i foto: Grad Osijek