1. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Zlatka’ se udala, ‘Melanija’ nije, a sve je to dobro odradila ‘Eva’! Otvoreni Đakovački vezovi!

2 min read
Ako niste pogledali scenski i igrani dio svečanosti otvaranja Đakovačkih vezova, u kojem su briljirali slavonski glumci, učinite to putem kakve 'snimalice', bilo čega. Jer, bilo je sjajno.

‘Zlatka’ se udala, ‘Melanija’ nije, a sve je to dobro odradila ‘Eva’. Ako niste pogledali scenski i igrani dio svečanosti otvaranja Đakovačkih vezova, u kojem su briljirali slavonski glumci, učinite to putem kakve ‘snimalice’, bilo čega. Jer, bilo je sjajno.

Iako cijelo Đakovo i okolica već tjednima žive i dišu Đakovačke vezove, svečano su i službeno otvoreni sinoć ispred katedrale uz sjajan, spektakularan i bogat program, koji će se u svom udarnom vikendu Vezova protegnuti do nedjelje, 9. srpnja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Manifestaciju tradicijske kulture otvorili su gradonačelnik i saborski zastupnik Marin Mandarić, a u ime zemlje partnera Sjeverne Makedonije, voditeljica Kulturno-informativnog centra pri Veleposlanstvu te zemlje u Hrvatskoj, Natalija Popovska.

– Dragi prijatelji Đakovačkih vezova i Đakova, evo nas opet na Strossmayerovom trgu, u srcu Slavonije, prvog srpanjskog vikenda. Pred nama je finale Đakovačkih vezova, naše najvažnije kulturne i turističke manifestacije kojom se toliko ponosimo. Uživajte, imat ćete što vidjeti večeras i u iduća dva dana u našem gradu; imat ćete prigodu vidjeti ljepotu i toplinu Slavonije, široko i toplo slavonsko srce – poručio je sinoć ispred katedrale gradonačelnik Mandarić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića nazočna je bila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, uz nju i ministar financija Marko Primorac, a stigli su brojni predstavnici svjetovnih i crkvenih vlasti, svakako đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Uz pjesmu i bogat sadržaj, najbolji dio bio je scenski – Svi se momci oženiše… Scenarij je pisao Mirko Ćurić, režirao Darko Milas, a igrani dio bio je posvećen temi ženidbe u Slavoniji, nasljeđivanja imanja, gospodara i domaćina, lako i teškog života na selu, na imanju, stanovima…

Foto: OsijekExpress.com