29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Đapić: “Milanović jasno pokazuje da je predsjednik samo jednog dijela hrvatskog naroda”

2 min read
- Ovim činom Zoran Milanović jasno pokazuje da je predsjednik samo jednog dijela hrvatskog naroda jer ovaj potez samo će dodatno polarizirali političke blokove, a to svakako nije njegova uloga! - piše Đapić

Nakon što je jučer ‘opleo’ po Mostovom Nikoli Grmoji, tada u uvjerenju da će predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ignorirati njegov zahtjev i ‘odbiti oporbeni napad’ za idejom o sazivanju izvanredne sjednice Hrvatskog sabora, a danas istu sazvao, osječki političar desne orijentacije Ante Đapić ‘okomio’ se na Milanovića.

– Dakle, ipak! – započeo je Đapić na Facebooku svoje viđenje situacije, nastavljajući nizati…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Predsjednik Republike Zoran Milanović nije izdržao (ili nije mogao i smio) zovu sirena i konačno se javno i nedvosmisleno stavio na čelo parlamentarne oporbe podnošenjem zahtjeva za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora, sukladno članku 79. stavku 2. Ustava Republike Hrvatske! – definirao je Đapić pravne okolnosti odluke i tada krenuo komentarski…

– Od jučerašnje izjave vezane za ovu inicijativu oporbe do danas PRH napravio je politički “salto mortale”! Očito je pritisak njegovih ideoloških partnera prije svega SDP i MOŽEMO bio ultimativan, prije svega mu je očito dano na znanje da više nema prostora za fingiranim balansiranjem i glumatanjem neovisnosti, jer ruku na srce, glavninu njegovih birača ipak čine birači ljevice!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U dosadašnjem mandatu Zoran Milanović konfrontirao se žestoko sa Hrvatskom vladom, predsjednikom i pojedinim ministrima, posebice onima koji se preklapaju sa njegovim ovlastima, ali ovaj put, koji je i put bez povratka PRH se izravno umiješao u političku borbu između parlamentarne većine i opozicije!

– Ovim činom Zoran Milanović jasno pokazuje da je predsjednik samo jednog dijela hrvatskog naroda jer ovaj potez samo će dodatno polarizirali političke blokove, a to svakako nije njegova uloga!

– Očito uključivanje PRH u predizbornu kampanju velika je novost u političkom životu Hrvatske!

– Razlozi za sazivanje sjednice Sabora su neprihvatljivi! Ako se za točku funkcioniranja sudbene vlasti još nategnuto može pokriti nekim ustavnim ovlastima, točka oko plinske afere nikako ne spadaju u domenu ustavnih interesa PRH! Dakle, podgrijavanjem atmosfere Zoran Milanović pokušava održati na životu slabašnu oporbu jer mu je jasno kako će rezultati parlamentarnih i europarlamentarnih izbora snažno odrediti i rezultat predsjedničkih izbora koji se održavaju nakon ovih dvaju izbora!

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zoran Milanović svjestan je kako se ne može ponoviti “slučaj Škoro” i upravo zato se na vrijeme javno pozicionira na čelo opozicije kako bi probao umanjiti šanse HDZ-a za pobjedu na slijedećim izborima!

– Što u ovom trenutku može učiniti HDZ? Predsjednik Sabora mirno treba sazvati sjednicu u rokovima, parlamentarna većina jednostavno se ne pojaviti na sjednici! Možda neka pametna glava u oporbi, posebice desnoj, prepozna igru i odluči ne sudjelovati u ovoj igri! Uglavnom, sada je sve jasno i prema tome se treba pametno i čvrsto postaviti! Svaka mlakost može biti pogubna! – zaključio je Đapić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)