17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Huk’ s tribina Opus Arene još nitko nije čuo! Bit će iznenađenje i klubu! A trava? Brža je!

2 min read
U neformalnom razgovoru u klubu kažu kako nije bilo načina 'testirati' kako će se čuti navijači u subotu, bit će to novost i za njih.

Stjepan Tomas i Vedran Jugović suglasno su ‘otpuhnuli’ pretpostavku da će novi stadion biti opterećenje igračima i struci u subotu u prvoj utakmici na Opus Areni. O tome ne razgovaraju međusobno, ne stvaraju pritisak. Kapetan dodaje da su svi travnjaci ionako u gabaritima, a trener i da su brojni od njih već gazili modernim i punim arenama. Pa ipak, puno toga će biti u subotu novo.

NK Osijek igra u subotu u 21 sat prvu službenu utakmicu na travnjaku Opus Arene. Očekuje se i do 11.000 gledatelja. Nema atletske staze, stadion je pod krovom, odjekuje sasvim dobro.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

I ‘huk’ s tribina bit će sasvim novo iskustvo. U neformalnom razgovoru u klubu kažu kako nije bilo načina ‘testirati’ kako će se čuti navijači u subotu, bit će to novost i za njih. Ozvučenje je testirano, ali to je sasvim druga priča. Jer, navijači su okrenuti prema igralištu i stvorit će ugođaj kakav nije poznat u Gradskom vrtu.

Druga stvar je travnjak. Hibridni je. Identičan je na svim pomoćnim terenima, igrači su ga iskusili i točno znaju što mogu očekivati u prvoj utakmici. Izvjesna je to i prednost nad protivnikom, ako su spremni iskoristiti pogodnosti. Naime, Wimbledon je najbrža teniska podloga, a ovaj travnjak najbrži u nogometu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nekada se znalo reći da igramo sporije, još dok smo bili u Gradskom vrtu. Dijelom je tome razlog bio i travnjak. Ovaj travnjak je jako brz i otvara prostor hitrom i dinamičnom nogometu, okomitim napadima na gol protivnika – otkrio je Vedran Jugović na današnjoj konferenciji za novinstvo ususret prvoj utakmice protiv Slavena iz Koprivnice.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Opetovane upite novinara o dojmu i eventualnoj impresioniranosti, pritisku igranja na novom stadionu, Tomas i Jugović su negirali, dodajući da njihov fokus nikako nije zdanje, nego utakmica. A što se utakmice tiče, izjave su očekivane. Osijek se smatra spremnim, Tomas zna tko će početi utakmicu, vjeruju u pobjedu i Slaven smatraju teškim protivnikom. Klasika.

Foto: OsijekExpress.com