3. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na otvaranju Pampasa ‘izlizao’ se Scooter! Osijek ‘šestardom’ uselio u novi dom! Osijek-Slaven 6-1!

2 min read
Pamtit ćemo ovu utakmicu, rekao bi pokojni Ćiro Blažević, kao 'egzemplernu'. Rezultatski i dojmom utakmica je bila kolosalna. 'Intermezza' za zaborav? Nikad manje, ništa...

‘Trpali’ su večeras svi… Bila je to magična večer na Opus Areni. Čak 6 golova je Osijek zabio u prvoj utakmici u svomom novom ‘stanu’. Poklon za ‘useljenje’ bio je niz strijelaca – Mierez, Caktaš, Fučak, Nejašmić, Bukvić i Lovrić! Počela je nova era NK Osijek! Bit će teško svakom protivniku na Pampasu, jer kada ‘zagrmi’ stadion sa svih tribina, jasno je odmah – jedino je Osijek kod kuće!

Genijalan ‘huk’ navijača, svjetlosni ‘show’ i čaroban osjećaj prisutnosti u povijesnom trenutku otvaranja stadiona…, bile su to i emocije i fizički doživljaj trenutka na Pampasu u 21 sat, u subotu 22. srpnja ‘anno domini’ 2023. Tada je otvoren novi stadion NK Osijek, tada je uistinu ‘bijelo-plava karavana’ preselila u svoj novi dom, a s njima i navijači i vječni ‘kibiceri’ svake utakmice. Stadion Osijeka otvorilo je 9.222 ljudi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Dobrodošli u Opus Arenu, ‘rekao’ je stadion u 21 sat, a onda i Mierez u 4. minuti, Caktaš u 18. minuti… Da, vrlo je važno reći, jer i povijest će pamtiti, NK Osijek je u svojoj prvoj utakmici na Opus Areni trijumfalno ‘grebao kopačkama’ travnjak.

Pamtit ćemo ovu utakmicu, rekao bi pokojni Ćiro Blažević, kao ‘egzemplernu’, jer iako je bilo pokojeg ‘intermezza za zaborav’, zaboravit ćemo ga i reći – rezultatski i dojmom utakmica je bila kolosalna. Zapravo, unazad više mjeseci, pa možda sezonu, Osijek zapravo nije odigrao bolji meč.

Kao što smo već napisali, kao što je svojeodbno komparirao HNL s Ligom prvaka Goran Ljubojević uz ‘scenografiju na kavici’, rekavši – Makni im tribine i izgledat će kao HNL – tako je ova večer s tribinama Lige prvaka izgledala kao Liga prvaka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osijek je do 18. minute susreta vodio 2-0, gostujuća momčad Belupa već u 27. minuti susreta načinila dvostruku izmjenu, a boljeg opisa za apsolutnu dominaciju u uvodnim minutama – nema. Pa ipak, malo prije isteka trećine utakmice, Slaven je bio ‘na konopcima’, a onda je Crnac zatresao mrežu Osijeka i šokirao Pampas. No, skočio je Fučak u 36. minuti i zvučnici stadiona svirali su opet ‘Scootera’, za 3-1.

Istu pjesmu ponovno je ‘upalio’ Nejašmić u 63. minuti, za 4-1. Iz tog ‘ponora’ gosti više nisu mogli van. Prema njihovom golu stvoren je ‘lijevak’. I u 71. minuti Bukvić je poentirao za 5-1. Prvog dana Opus Arene Osijek je u početku treće trećine imao ‘petardu’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Finale je pripalo golu kroz noge. Tako ga je zabio Lovrić golmanu Slavena, kroz noge. Sjurio se sam između zbunjenih braniča Slavena, bez zastajanja pucao.

O.K. pucao je i Slaven penal. Ali u vratnicu. Nije vrijedno spomena.

Foto: Ian Srčnik (OsijekExpress.com)