24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Stiže oluja: Radić sazvao sastanak Civilne zaštite! Sve službe u najvišem stupnju pripravnosti!

3 min read
- Iz Centra 112 apeliraju na građane da poduzmu preventivne mjere samozaštite, te da prate prognozu.

– Osječki gradonačelnik Ivan Radić sazvao je Stožer Civilne zaštite Grada Osijeka kako bi se uvjerio u spremnost hitnih službi za najavljeno nadolazeće nevrjeme, te njihovu koordinaciju – javljeno iz Grada Osijeka priopćenjem otprije nekoliko minuta.

– Sastanku su, uz gradonačelnika Radića nazočili i pročelnik Područnoga ureda CZ Osijek Zvonko Grgec, zapovjednik JVP Osijek Goran Ivković, zamjenik načelnika PU osječkobaranjske Darijo Premec, direktori gradskih tvrtki UNIKOM, GPP, Vodovod, UKOP, te Tržnica – nastavlja se u priopćnju i dodaje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sve službe izvijestile su gradonačelnika da su na najvišem stupnju pripravnosti, te da su međusobno koordinirane.

– Iz Centra 112 apeliraju na građane da poduzmu preventivne mjere samozaštite, te da prate prognozu.

– U slučaju grmljavinskog nevremena preporuka je odgoditi sve aktivnosti na otvorenom prostoru, skloniti se u kuću, zgradu ili automobil, zatvoriti prozore i vanjska vrata, odspojiti električne uređaje, izbjegavati sklanjanje ispod visokih izoliranih stabala na otvorenom, otvorena polja, plaže, kupanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Tako je po preporuci i osječko kupalište Copacabana danas zatvoreno za posjetitelje. U slučaju vremenskih nepogoda koje bi za posljedicu imale velike štete, službe apeliraju i na strpljenje građana, te podsjećaju da je prioritet spašavanje života, pa potom imovine – zaključuje se u priopćenju.

Podsjećamo…

– Veliki olujni sustav kreće se iz Bosne i Hercegovine prema Slavonskom Brodu i nastavit će na sjeveroistok – javlja Ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a Hrvatske i dodaje…

– Uskoro će stići do granice s Hrvatskom.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Bit će prolazno olujnog vjetra, jakih pljuskova te je moguća i tuča – javljaju iz Civilne zaštite.

Inače, podsjećamo, na snazi je ‘crveni alarm’ za Osijek i Slavoniju, očekuje se grmljavinsko nevrijeme. Upozorenje je izdano s podnevom i traje cijeli dan. Kao i sutrašnji, a kada je razina upozorenja za sada ‘narančasta’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Prognostičari DHMZ-a izdali su crveno upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za danas, 25. srpanj za zagrebačku regiju, osobito Hrvatsko zagorje, Međimurje i Podravinu te osječku regiju – istočnu Hrvatsku od sredine dana. Moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom, olujnim vjetrom i većom količinom oborine u kraćem vremenu – dodali su u objavi.

– Vrijedi od 25.07.2023 12:00:00 do 25.07.2023 23:59:59. Stupanj pripravnosti: Crveno. Lokalno grmljavinsko nevrijeme praćeno olujnim vjetrom i tučom, osobito sjeverni dijelovi i Podunavlje. Vjerojatnost grmljavine 50-80 % – javlja DHMZ za Osijek i Slavoniju, dodajući…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti – zaključuju iz DHMZ-a.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & Pixabay (ilustracija)