24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradonačelnik Radić na obilježavanju Dana Mjesnoga odbora Tenja

2 min read
Okupljenim vijećnicima i mještanima najvećeg osječkog mjesnog odbora obratio se gradonačelnik Ivan Radić čestitavši im njihov dan. 

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim braniteljima i civilima te svečanom Sjednicom Vijeća MO obilježen je Dan Mjesnoga odbora Tenja kao i Dan svete Ane, zaštitnice Tenje. 

Okupljenim vijećnicima i mještanima najvećeg osječkog mjesnog odbora obratio se gradonačelnik Ivan Radić čestitavši im njihov dan. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

„Tenja je naš najveći mjesni odbor u kojega puno ulažemo. Ako krenemo od ulične infrastrukture obnovili smo Ulicu svete Ane i Ulicu Vjekoslava Hengla. U tijeku su radovi u ulici Jure Kaštelana. Ulažemo i u najmlađe. Kao što znate u Tenji gradimo vrtić koji će biti gotov do proljeća 2025. Radovi su već počeli. Izvođač je uveden u posao. Vrijednost radova je 1,8 milijuna eura. Najvećim dijelom se financiraju iz NPOO-a. No, mi smo i ove godine premostili problem upisa djece u vrtiće, posebice ovdje u Tenji, gdje smo zajedno s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom osposobili prostore u Pastoralnom centru kako bi sva tenjska djeca bila upisna.“- rekao je gradonačelnik Radić. 

Od većih infrastrukturnih radova gradonačelnik je i podsjetio na novoizgrađenu  stambenu zgradu sa 68 stanova u Tenji, a koja je  grad Osijek stajala oko 3 milijuna eura. Ondje je 68 osječkih obitelji dobilo priliku  po značajno povoljnijim uvjetima od tržišnih unajmiti novi stan. Naime, cijena najma je ondje čak 4 puta niža od tržišne.  

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Osvrnuo se gradonačelnik i na sportske uspjehe tenjskih klubova, kao i izgradnju sportske infrastrukture. 

„Čestitam NK Slavoncu na ulazak u viši rang natjecanja. Grad Osijek gradi klupske svlačionice u sklopu Sportskoga centra. Vrijednost investicije je oko 200 tisuća eura. Sportski centar će biti gotov do konca ove godine kada će jako puno djece i mladih koji ovdje treniraju, dobiti svlačionice kakve i zaslužuju“- rekao je gradonačelnik Radić. 

Najavio je gradonačelnik i izgradnju Sportsko-rekreacijskog centra Adica, kao i izgradnju biciklističke staze kroz Tenju. Oba projekta financirat će se  kroz ITU- mehanizam. 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na brojnim projektima zahvalili su se predsjednica MO Tenja Marija Capan i gradski vijećnik iz Tenje Josip Mihaljević. Istaknuli su izvrsnu suradnju s Gradom Osijekom koji je u zadnje dvije godine za čak 35% povećao sredstva namijenjena održavanju komunalne infrastrukture u Tenji. 

Grad Osijek ove je godine i tenjsku manifestaciju Slavonijo u jesen si zlatna proglasio manifestacijom od posebnog značaja, te će ju financijski poduprijeti s 13 tisuća eura.  

Tekst i foto: Grad Osijek