29. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Hajduković, pored plaće, najviše trošio u Saboru! ‘Obranio titulu’ iz srpnja prošle godine…

2 min read
...samo na avione i hotele potrošio je 6.145 i oko 4.000 eura. Inače, sve skupa raslo je na oko 18.000 eura.

U prvoj polovici godine saborski zastupnici, pored svojih plaća, potrošili su još 705.000 eura, pokazao je pregled troškova kojeg je objavio Hrvatski sabor, a koji još nije konačan, jer nisu obračunati svi troškovi. Najviše je trošne na osobne automobile u službene svrhe, oko 260.000 eura i za najam stanova oko 135.000 eura. Jer, svaki put do Sabora i nazad košta po kilometraži, a ‘sponzoriraju’ im se i stanovi, žive li dalje od 50 kilometara od Zagreba, za najam 332 eura i režije 66 eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A ‘šampion’ je Osječanin Domagoj Hajduković iz redova Socijaldemokrata. On obnaša nekoliko dužnosti u radnim tijelima koja podrazumjevaju česta putovanja i samo na avione i hotele potrošio je 6.145 i oko 4.000 eura. Inače, sve skupa raslo je na oko 18.000 eura.

Nekoliko je puta bio u Strasbourgu kao član saborskog izaslanstva, u Crnoj Gori promatrao je parlamentarne i predsjedničke izbore… a izvan Europe službeno je posjetio Nacionalnu skupštinu Armenije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inače, Osječanin je i u prethodnom ‘sumiranju’ u ljeto bio vodeći… Lane, 25. srpnja stajalo je ovako…

– Najveći trošak, iznosa 134.000 kuna, imao je Domagoj Hajduković iz Socijaldemokrata, ujedno predsjednik Odbora za europske poslove…

Drugi s najvećim troškovima ove godine i lane je Davor Ivo Stier (HDZ), iz istih razloga kao i Hajduković. Treći po troškovima je ove godine Hrvoje Šimić (HDZ).

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Samo 37 zastupnika nije imalo nikakve troškove pored plaće.

Foto: Youtube (screenshot)