29. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U Slavoniji: Kakav ‘šofer’!? ‘Mrtav pijan’ vozio tuđi odjavljen automobil…

1 min read
- Potražni predmeti su oduzeti, a vozač smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

– Policijski službenici Mobilne jedinice granične policije – Istok su jučer, 1. kolovoza u 20,40 u Ulici J.J.Strossmayera u Vinkovcima zaustavili 50-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka – javlja policija i nastavlja…

– Budući kod sebe nije imao prometnu i vozačku dozvolu te zbog sumnje da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Izvršenim nadzorom vozača i vozila, utvrdili su kako je 50-godišnjak upravljao vozilom, kojega nije vlasnik, pod utjecajem alkohola u organizmu (2,58 g/kg), bez važeće vozačke dozvole te da je vozilu istekla prometna dozvola duže od godinu dana, radi čega je vozilo odjavljeno, a za registarskim pločicama na vozilu i prometnom dozvolom raspisane potrage.

– Potražni predmeti su oduzeti, a vozač smješten u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Radi počinjenih prometnih prekršaja, 50-godišnjaku je izdano izvješće o počinjenim prekršajima, za koje je predviđena novčana kazna u rasponu od 2.970 do 5.720 eura, 12 prekršajnih bodova te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od 3 mjeseca – zaključuje policija.

Foto: Pixabay (ilustracija)