23. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Provjere kada skrećete preko pruge i maknite parkirana vozila! Jer, tramvaji od danas voze!

1 min read
Brojni su se naviknuli parkirati na tračnicama, a vitalno je i da vozači ne skreću preko pruge 'napamet', već da se drže pravila provjera prilikom skretanja.

Od danas pa sljedeća tri dana vozit će tramvaji ulicama Osijeka. Ali ne zato da bi vozili putnike, već je to vitalno za same tramvaje. Moraju obavljati svoje redovne servisne vožnje i stoga se nemojte čuditi vidite li ih na ulicama Osijeka. Jer, poznato je da zbog radova na tračnicama, na tramvajskoj infrastrukturi, isti stoje do sljedeće godine. Ali, zašto je ovo važno?

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Brojni su se naviknuli parkirati na tračnicama, a vitalno je i da vozači ne skreću preko pruge ‘napamet’, već da se drže pravila provjera prilikom skretanja.

– Od ponedjeljka 3. srpnja pa sve do očekivanog potpunog završetka radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture, u Osijeku je obustavljen sav tramvajski promet, a umjesto tramvaja prometuju autobusi – podsjeća GPP, ali i navodi…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ipak, kroz cijelo razdoblje obustave tramvajskog prometa, tramvajska vozila moraju obavljati svoje redovne servisne vožnje. Zbog toga molimo sugrađane da obrate pažnju na tramvajska vozila u prometu, te da svoja vozila ne parkiraju na tramvajsku prugu, posebno od 9. do 11. kolovoza – dodaje se u objavi GPP-a i nastavlja…

– Servisne vožnje tramvaja obavljat će se sukladno napretku radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture, te će se lokacije istih mijenjati u ovisnosti o fazama građevinskih radova.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Zahvaljujemo se unaprijed vozačima na razumijevanju – zaključuje GPP.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)