25. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Zavod ‘prebrojao’ komarce, izdane preporuke! Grad Osijek sutra najavljuje plan djelovanja!

1 min read
Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je niz preporuka za tretiranje komaraca u Osijeku i okolici.

U Sarvašu i sarvaškoj šumi ih je najviše. Potom u Karašici, Kopačkom ritu, Nemetinu… Počinje nova bitka s komarcima u Osijeku i okolici nakon posljednjih visokih vodostaja.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je niz preporuka za tretiranje komaraca u Osijeku i okolici. Gotovo da nema područja koje nije obuhvaćeno preporukama, a gdjegod su preporučeni i avio tretmani komaraca. Znači, izletjeli su.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sukladno očekivanjima i najavama, svemu što je govorio zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, nakon visokog vodostaja Drave kod Osijeka i poplavljenih retencija u okolici, unatoč larvicidnim tretmanima, koji su se mogli provesti jedino kada je voda prestala teći, dio komaraca je izletio.

Sutra će zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin održati konferenciju za novinstvo, jer s preporukama stiglo je i izvješće uzorkovanja CDC klopkama. I Osijek će, sukladno najavi, bit će i sutra rečeno, reagirati.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, Osijek po prvi puta ove godine ima sporazum s nekoliko okolnih općina, na čijem s području nalaze poplavna područja, a kako bi pravovremenim tretmanima spriječio da komarci stignu u grad. Osijek, naime, ‘uzgaja’ svega 5% komaraca koji lete po Osijeku. Ostali su stigli iz poplavnih područja.

Evo brojki nakon današnjeg 12-satnog uzorkovanja CDC klopkama…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija) & NZJZ OBŽ (screenshot)