4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Osječka policija traži preinačena vozila: Jučer oduzete tablice motociklima, kažnjen ‘drifter’…

2 min read
- Ujedno su obavljena dva tehnička pregleda vozila na cesti, kod kojih su utvrđene preinake na ispušnim sustavima, zatamnjivanje  svjetala i druge nadogradnje koje nisu odobrene.

– Dva motocikla jučer su isključena iz prometa zbog prekomjerne buke, a jedan vozač osobnog automobila je sankcioniran zbog namjernog proklizavanja – javila je jutros Policijska uprava osječko-baranjska, dodajući u naslovu kako nastavlja iz prometa isključivati preinačena vozila.

– Posebna pozornost ponovno je posvećena tehničkoj ispravnosti i preinakama na vozilima – dodaju iz policije i detaljno izvještavaju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Jučer je tako zbog obavljenih preinaka i stvaranja prekomjerne buke jedan motocikl poslan na izvanredni tehnički pregled u stanicu za tehnički pregled, dok je nad drugim motociklom obavljen tehnički pregled na cesti.

– Utvrđeno je da su na oba motocikla preinačeni ispušni sustavi tako da su podešenim za stvaranje prekomjerne buke. Vozila su isključena iz prometa i oduzete su registarske pločice.

– Ujedno su obavljena dva tehnička pregleda vozila na cesti, kod kojih su utvrđene preinake na ispušnim sustavima, zatamnjivanje  svjetala i druge nadogradnje koje nisu odobrene.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na ulicama grada Osijeka ponovno je evidentiran jedan vozač osobnog automobila,  koji je naglim povećavanjem brzine proklizavao kotačima, zbog čega će i on biti sankcioniran.

– Osim svega navedenoga, utvrđeno je još 15 prekršaja prekoračenja brzine, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 13 nekorištenja sigurnosnog pojasa, tri tehničke neispravnosti vozila, jedno upravljanje ukinutom vozačkom dozvolom te 17 ostalih prekršaja.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Napominjemo da policijski službenici PU osječko-baranjske nastavljaju s opisanim aktivnostima svakodnevno, a sve kako bi pridonijeli što većoj sigurnosti svih sudionika u prometu – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Pixabay (ilustracija)