28. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Na Pravnom fakultetu otvorena međunarodna znanstvena konferencija socijalnog rada TiSSA

2 min read
Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije čiji su ciljevi razvoj znanosti socijalnog rada, umrežavanje i povezivanje akademske zajednice na međunarodnoj razini.

Na Pravnom fakultetu Osijek, danas (28. kolovoza 2023. godine) je otvorena međunarodna znanstvena konferencija socijalnog rada pod nazivom TiSSA koja okuplja akademike i stručnjake iz cijelog svijeta. Zajednički su je organizirali Sveučilište Gent iz Belgije i Pravni fakultet Osijek, a tijekom šest dana trajanja na predavanjima i izlaganjima sudjelovat će više od 120 sudionika iz 28 zemalja svijeta. Otvorenju su uz ostale goste nazočili zamjenik župana Josip Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– TiSSA konferencija održava se 19. godinu zaredom, a ove godine su Hrvatska i Osijek, odnosno Pravni fakultet prvi put dobili čast biti domaćini. Koncept ove konferencije je da se održava tijekom šest dana, pri čemu su tri dana predviđena za doktorske studente koji u ta tri dana imaju podršku supervizora, odnosno eminentnih stručnjaka iz područja socijalnog rada, u provedbi njihovih istraživanja, dok su ostala tri dana posvećena plenum konferencijama – objasnila je asistentica s Pravnog fakulteta Osijek, studija Socijalnog rada Gordana Horvat naglasivši kako je ovo jedinstvena prilika za razmjenu novih spoznaja i iskustava s kolegama iz drugih zemalja.

Zamjenik župana Josip Miletić čestitao je svima koji su sudjelovali u organizaciji konferencije čiji su ciljevi razvoj znanosti socijalnog rada, umrežavanje i povezivanje akademske zajednice na međunarodnoj razini.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Uvjeren sam da će ovogodišnja konferencija uroditi brojnim znanstvenim člancima i radovima te da će se na ovaj način dodatno osnažiti naše Sveučilište, ali i djelovanje stručnjaka iz područja socijalnog rada. Osječko-baranjska županija prepoznaje specifičnosti te društvene grane te kontinuirano radi na poboljšanju socijalnih usluga, a to će činiti i u budućnosti – kazao je Miletić.

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković izrazila je veliko zadovoljstvo što se ovakva međunarodna konferencija odvija upravo u Osijeku.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U ovih nekoliko dana posjetit će nas akademici i sveučilišni profesori iz 28 zemalja svijeta. Što se tiče studija Socijalnog rada na Pravnom fakultetu, Grad Osijek je tu potpora od samog početka s obzirom da smo potpisali sporazum o suradnji, pri čemu je Upravni odjel za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo platforma za praktični rad studentima socijalnog rada tijekom jednog semestra – istaknula je Crnković. 

Tekst i foto: OBŽ