30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

U utorak u Valpovu: Prvo Matea & Sara, a potom Meritas feat. Jelena Radan

2 min read
- Matea i Sara spajaju Mateine "Glazbene priče" s pokretom koji liječi, koji će aktivirati sva vaša čula i dovesti vaše tijelo, um i srce u mir i sklad.

Iako su nastupile i večer prije, u Valpovu u sastavu Zemlje bez granica i u utorak nastupaju Matea i Sara, a za njima Meritas. S Jelenom Radan.

Naime, u 19 sati, u utorak, u Dvorcu Prandau-Normann u Valpovu, večer kreće neobičnim piano koncertom i glazbenom radionicom dvije posve različite umjetnice – Matee Leko i Sare Vargović.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Matea Leko jedna je od najtalentiranijih mladih hrvatskih pijanistica koja je karijeru proširila i izvan Lijepe Naše. Matea je sa samo 17 godina primljena na Muzičku akademiju u Zagrebu s najvećim mogućim brojem bodova svih članova žirija. Završila ju je kao od šale, te paralelno završila srednju Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, a potom se usavršavala u Beču i u Italiji. Do danas broji više od 200 ekspresivnih nastupa na hrvatskim i europskim pozornicama – javljaju organizatori i dodaju…

– Sara Vargović je Osječanka i prva Hrvatica koja je zaslužila čast nastupati kao profesionalna plesačica sambe na Karnevalu u Rio de Janeiru. Plesom se bavi od svoje 15-te godine te je instruktorica joge.

– Matea je radionicu Piano&Movement osmislila kako bi u današnjem ubrzanom svijetu u kojem živimo pomogla vratiti se sebi i prirodi, pronaći mir i otkriti vlastitu unutarnju ljepotu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Matea i Sara spajaju Mateine “Glazbene priče” s pokretom koji liječi, koji će aktivirati sva vaša čula i dovesti vaše tijelo, um i srce u mir i sklad.

A onda na istom mjestu, u 20 sati, slijede Meritas feat. Jelena Radan.

– Drugoga dana programa Zemlje bez granica u Valpovu vrijeme je za prvi koncert! Nastupit će MERITAS, a pridružit će im se Jelena Radan.

– Naše drage prijateljice i dugogodišnje voditeljice radionica na Zemlji bez granica – Anita Valo i Meri Jaman, i ove će godine voditi radionice u Belom Manastiru i Đakovu, no u Valpovu će nastupiti samo u večernjem programu i uvesti nas u svoj čarobni glazbeni svemir. A u svemiru je sve moguće. Dođite i uživajte u trenucima rijetke glazbene ljepote! – zaključuju organizatori.

Foto: PR