3. svibnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO ‘Pajevci’ u Splitu! Čak tri koncerta na međunarodnom festivalu!

2 min read

– Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić sudjelovalo je na 2. Međunarodnom festivalu folklora u Splitu predstavivši, među folklornim ansamblima, tamburu i Osijek kao kolijevku tamburaške glazbe – javljaju medijima i javnosti iz društva, dodajući…

– Uz predstavnike Italije, Indijanskih plemena iz SAD-a, Poljske, Sjeverne Makedonije, Bugarske, KUD Tenu iz Đakova i domaćine FA Jedinstvo, “Pajevci” su kročili u promendanoj šetnji Marmontovom ulicom do splitske rive te održali 3 koncerta na različitim lokacijama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Središnje predstavljanje STD Pajo Koalrić iz Osijeka bio je cjelovečernji koncert u Hrvatskom domu u Splitu pa su tako zvuci Slavonije publiku su ostavili bez daha!

– Seniorski orkestar, ženska vokalna skupina Šokadija i muški pjevači pod nazivom Pajini Essekeri, zvucima tambura prošetali su starom Slavonijom. Izveli su tradicijske skladbe, skočili u modernu pop glazbu, ali i dalmatinski melos. Pod dirigentskom palicom maestra Dragutina Stivaničevića i vokalne solistice Ingu Ergotić i Maju Pavlović, Šokadija je zablistala u Splitu.

– Ovo je njihovo prvo splitsko gostovanje. Pokazali su koliko je duši bliska plavo-zelena veza te da se cilik tambura i pocikivanje snaša savršeno uklapaju u Split.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kao izvrsni domaćini pokazao se FA Jedinstvo Split, jedno od najstarijih i najtrofejnijih  kulturno-umjetničkih društava u Hrvatskoj. 2. Međunarodni festival folklora Split 2023. organizirali su Folklorni ansambl Jedinstvo u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom od 23. do 28. kolovoza u Splitu, Podstrani i Solinu. Riječ je o značajnoj manifestaciji kojoj je cilj predstaviti i afirmirati kako hrvatsko tako i svjetsko tradicijsko kulturno nasljeđe te unaprijediti kulturno-baštinsku turističku ponudu u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Završetak splitskog gostovanja bila je svečana sveta misa koju su članovi STD Pajo Kolarić odsvirali i otpjevali u konkatedrali Sv. Petra – zaključuju u objavi.

Foto: STD Pajo Kolarić (screenshot)