30. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Gradonačelnik Radić na proslavi Dana Pečuha s kojim Osijek obilježava 50 godina prijateljstva!

2 min read

Osječki gradonačelnik Ivan Radić u petak je nazočio obilježavanju Dana grada Pečuha, najdugovječnijeg grada prijatelja Osijeka. Središnji događaj programa bila je svečana sjednica Gradske skupštine održana u pečuškom Kodály centru, gdje je izložbom predstavljeno 50. godišnje prijateljstvo između Pečuha i Osijeka.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Grad Pečuh je naš najstariji grad prijatelj. Ove godine slavimo 50. godina prijateljstva, što smo i obilježili obnavljanjem prijateljstva u lipnju u Osijeku. Siguran sam da će naša suradnja i u budućnosti biti jednako dobra. Pečuh i Osijek su ulaskom u Šengenski prostor postali nikad bliži jedno drugome, a most prijateljstva svakako su i Hrvati u Pečuhu kao i Mađari u Osijeku – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Dodao je kako program obilježavanja pedesetogodišnjice prijateljstva traje tijekom čitave godine u oba grada.

– Naša je suradnja izuzetno dobra suradnja na svim poljima. Izaslanstva Pečuha svake godine su bila pozvana na proslavu Dana grada Osijeka, a nedavno smo otvorili Osječko ljeto kulture gdje su također bili pozvani svi gradovi prijatelji. Drago nam je da se Pečuh uvijek rado odaziva na naše pozive, kao i mi na njihove – rekao je gradonačelnik.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pečuh je prvi grad s kojim je Osijek sklopio Sporazum o prijateljstvu i suradnji, i to još daleke 1973. godine. Među gradovima s kojima je Grad Osijek uspostavio posebne odnose utemeljene na Sporazumima o prijateljstvu i suradnji na istaknutom je mjestu upravo Pečuh.

Tekst i foto: Grad Osijek