1. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Izvanredna ‘pressica’ Brune Marića: “Oba penala za Dinamo ispravna!”

2 min read

Predsjednik Komisije nogometnih sudaca Bruno Marić održao je danas u 14 sati izvanrednu konferenciju za novinstvo u Zagrebu, a povod je bila jučerašnja utakmica Osijeka i Dinama i dva dosuđena 11-erca za Dinamo, nakon intervencije VAR-a.

Kazao je uvodno Marić kako ovim žele pokazati transparentnost kada neke utakmice izazovu veliki intres javnosti. Dodaje, Komisija nogometnih sudaca je analizirala sve stavove…, piše Večernji list.

O prvom penalu je kazao…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Najbolje bi bilo da je sudac na terenu donio odluku o kaznenom udarcu. No, radi se o kažnjivom igranju rukom unutar kaznenog prostora – kazao je Marić, pokazavši i snimke…

– Iz ove situacije je razvidno da je VAR soba opravdano intervenirala i pozvala suca da pogleda događaj nakon čega je ispravno dosuđen kazneni udarac. Ovo je radni materijal našeg VAR suca koji ne smijemo isporučiti tijekom prijenosa. Činjenica da se igra rukom na kaznenoj crti je također kažnjiva. Znate koliko je stresno donijeti odluku o kaznenom udarcu u završnici utakmice, no ovo je kazneni udarac. Vidljivo je da se ruka nalazi unutar kaznenog prostora, a da je bilo na crti i to bi bio kazneni udarac. Sudac je pogriješio što nije odmah pokazao na bijelu točku – kazao je Marić, piše Večernji list.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Što se drugog penala u sudačkoj nadoknadi tiče, Marić je dometnuo da je nedvojbeno i jasno da se radilo o prekršaju.

– Igrač Osijeka je napravio prekršaj na igraču Dinama s obzirom da ga je udario i po listu i po butini. Sudac je trebao na terenu donijeti tu odluku što nije napravio. VAR soba je reagirala – dodao je Marić.

Konferencija je počela u 14 i još je trajala u trenutku prijenosa dijela teksta… Više možete čitati na izvorniku.

Foto: Pixabay (ilustracija)