2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Počele nominacije za Nagradu i priznanja Krunoslav Sukić 2023.

1 min read

U jednoj kategoriji za Nagradu i tri kategorije za Priznanja, Centar za mir iz Osijeka poziva na nominacije. Riječ je o Nagradi i Priznanjima za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić za 2023. godinu.

Razumijevanja radi, onima koji eventualno još ne znaju, Nagrada i Priznanja Krunoslav Sukić namijenjeni su pojedincima/kama, organizacijama i institucijama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja u Hrvatskoj i njenom okruženju te uključuje i inicijative iz zemalja Zapadnog Balkana koje imaju utjecaj na izgradnju mira u Republici Hrvatskoj. Nagrada se dodjeljuje već 15 godina.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Ima nacionalni, regionalni pa i međunarodni doseg. Njen ugled leži u bogatstvu izvrsnosti i posvećenosti njenih dobitnika i dobitnica. Predstavljamo je kao ‘zajedničko tlo’, laureati se na više načina razlikuju i dolaze iz različitih društvenih slojeva, grupa i generacija, a zajednička je posvećenost miroljubivom društvu – kazuju iz Centra.

Nominacije se na mrežnoj stranici Centra za mir primaju od 5. rujna do 5. studenog, gdje su objavljeni javni poziv, uvjeti natječaja i obrasci.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

A kategorije su: Nagrada za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić, koju čine plaketa-zahvalnica te novčani iznos od 700,00 eura, zatim Priznanje za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić, Priznanje Krunoslav Sukić KNJIGA GODINE 2022./2023. i Priznanje Krunoslav Sukić MIROTVORNA ŠKOLA.

Foto: OBŽ (arhiva)