1. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Tri dana PLANTide u Osijeku! Moleraj, bicikli, med, radionice, kazalište, vatreni nastupi…

2 min read

PLANTida, trodnevni ekološki festival u organizaciji PLANTaže je pred Osijekom i Osječanima ovog vikenda. Moleraj, bicikli, med, radionice, kazališne predstave…, i sve što vam padne ili ne padne na pamet. Ne sumnjajte u to, jer bit će i vatrenih nastupa, nešto i za popiti…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Događaj će se održati od 8. do 10. rujna na nekoliko lokacija, a glavni susret planiran je za subotu u parku kralja Držislava (kod školjke) u Osijeku. Primarni cilj događaja je istaknuti glavne okolišne probleme i potaknuti razumijevanje uloge i odgovornosti u promišljanju održivog razvoja, educirati građane i navesti ih na odgovorno ponašanje za očuvanje planete i to kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju. Neki od podciljeva su i razmjena iskustava, obogaćivanje ekološko-kulturnih sadržaja u gradu te međugeneracijska solidarnost.

No, ‘ajmo na bitne stvari… Ovo je bogat program i bez sumnje ćete naći našto za sebe…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Petak je rezerviran za predavanje i radionicu o moleraju, tematsku slušaonicu i žonglersku radionicu, a posebno se veselimo putopisnim predavanjima Hane Matović i Hrvoja Jurića – najavljuju iz PLANTaže i nastavljaju…

– Subota na području parka kralja Držislava donosi brojne OPG-ove koji će se predstaviti u sklopu zelene tržnice za koju su zaduženi Plodovi.hr. Tu je još ukusna veganska hrana ekipe iz Udruge Pobjede, a za žeđ je zadužen Rubicon pub. Dječji program donosi radionicu prirodnog bojanja tekstila, plesnu radionicu Plesnog studija Shine, kazališnu radionicu „Legići na sceni“ i Decathlon kutak za igru. Radionice za nešto starije su: izrada držača za biljke tehnikom makramea, žonglerska radionica skupine Plamingo Arts te radionica izrade ukrasnih predmeta od šuške. Za sve ljubitelje vintage odjeće tu je Pazarenje, a za dobru glazbu pobrinut će se DJ Vladimir Božić i DJ Mefa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nedjelja je rezervirana za kratkometražne filmove u kinu Urania od 18:00 sati. Svi zainteresirani će moći pogledati 8 kratkometražnih naslova iz bogatog programa festivala bez ugljičnog otiska, SEFF (Smaragdni eco film festival).

Uostalo, pogledajte precizno na rasporedu ispod…

Foto: PLANTaža (screenshot)


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other