30. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Dan Mađara u Osijeku! Počinje delicijama, završava delicijama, a između – Čardaš!

1 min read

– Mađarsko kulturno društvo Népkör Osijek, u subotu 9. rujna održava na osječkom trgu Ante Starčevića, već po 24. put, svoju najznačajniju manifestaciju – Dan Mađara u Osijeku… – javljaju iz društva, dodajući…

– …na kojoj uz goste iz Mađarske, Vojvodine i po prvi puta i iz Rumunjske predstavljaju kulturu mađarske manjine istočne Hrvatske sa sljedećim programom…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, od 14 sati slijede otvoreni izložbeni i degustacijski štandovi uz mađarsku glazbu, a od 15:30 svečano otvorenje. U 16 sati je na programu svečani defile, uz njega i kulturni program, potom i zajednički završni čardaš, zabava na trgu.

– Za vrijeme cijelog programa će na štandovima, koji okružuju trg, predstavnici kulturnih društava, naselja, obiteljskih gospodarstava i obrtnici, posjetiteljima predstaviti lokalnu mađarsku kulturu i tradiciju, te nuditi posjetitelje delicijama mađarske gastronomije – zaključuje se u najavi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Pokrovitelji priredbe su Savjet za nacionalne manjine RH, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, XIII. okrug grada Budimpešte, Grad Pečuh i Generalni konzulat Mađarske u Osijeku.

Foto: Tibor Vidaković (screenshot)