2. listopada 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Slavonac sam sebi iz firme isplaćivao ‘pozajmice’!? I tako do 75.000 eura!?

1 min read

– Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su proveli kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kaznena djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za  plaćanje – javlja policija i nastavlja…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Osumnjičenik je u periodu od 2019. do 2021. godine, kao osnivač i jedini član uprave jedne tvrtke iz Županje, koja je sada brisana, u više navrata i bez postojeće pravne osnove, sa žiro računa društva, na šalteru banke kao i putem bankovnih uređaja za isplatu podizao gotovinske novčane iznose, koje je u poslovnim knjigama prikazivao kao pozajmice.

– Takvim zlouporabama u gospodarskom poslovanju pribavio je sebi nepripadnu imovinsku korist od oko 75 tisuća eura.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da osumnjičenik nije podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka te nije propisno vodio poslovnu dokumentaciju. Policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće – zaključuje se.

Foto: Pixabay (ilustracija)