17. srpnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Kako je propao ‘maturalac’? Tati i sestri rekao: “Puši mi k****!” Jer, rekli su mu da ne pije…

2 min read
Obzirom da je riječ bila o odlasku na ekskurziju, obzirom da je uhićen i bio u pritvoru dva dana, sve su prilike da mladić ekskurziju nije vidio.

Mladić (18) je uhićen, jer je ‘pijan k’o letva’ izvrijeđao oca. Potom i sestru. Sve se odvijalo u obiteljskoj kući, dok je mladić u sebi imao 1,29 promila. I bila je to večer prije ekskurzije u Portugal.

– Revoltiran očevom sugestijom da ne ide dalje piti s prijateljima, jer ujutro putuje na ekskurziju u Portugal, vrijeđao je oca riječima: “Puši mi ku****, ‘ko te j***!”. To je ponovio više puta, a kad ga je sestra upozorila da se smiri i da se ne ponaša prema ocu na takav način, rekao joj je: “Puši ku***!”. To je kod oca i sestre izazvalo osjećaj straha i uznemirenost te ih dovela u ponižavajući položaj, dakle, psihičkim nasiljem koje je kod žrtava prouzročilo povredu dostojanstva ili uznemirenost, ispoljio je prema njima nasilje u obitelji – navodi se u presudi protiv mladića s ruba slavonske županije, iz Pitomače, doznaje i piše portal Danica.hr, dodajući kako je epilog bila osuda na 10 dana zatvora, umanjena za 2 dana, koliko je proveo u pritvoru, uz zabranu približavanja žrtvama nasilja na udaljenost manju od 5 metara, 3 mjeseca.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Obzirom da je riječ bila o odlasku na ekskurziju, obzirom da je uhićen i bio u pritvoru dva dana, sve su prilike da mladić ekskurziju nije vidio.

Inače, preostalih 8 dana pretvoreno je u uvjetnu kaznu. Okrivljenik se nije odazvao pozivima suda te mu je ovih dana presuđeno u odsutnosti. Usput, otac na sudu, dodaje portal, nije htio svjedočiti protiv sina, ali sestra je sve rekla. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti u zakonom predviđenom roku.

Foto: Pixabay (ilustracija)