22. rujna 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

‘Plan B’: Dogode li se kazna i prazne tribine, HNS će tražiti da barem djeca budu na Opus Areni!?

2 min read
Nadalje, razvije li se cijela situacija s prijavom u neželjenom smjeru i zaista Hrvatske bude kažnjena, sve se glasnije spominje mogućnost odštetnog zahtjeva HNS-a prema spomenutoj trojici navijača.

HNS ima dovoljno vremena za očitovanje. UEFA-in Delegat utakmice na Rujevici nije zabilježio niti jedan incident, ali stigla je naknadna prijava FARE-a, o ustaškoj zastavi među navijačima. Organizator je odmah izdvojio dvojac, potom i trećeg, regirao munjevito… To će biti glavni argument protiv aktivacije UEFA-ine ranije uvjetne kazne, a kako bi se spriječilo da Hrvatska u sljedećoj utakmici igra pred praznim tribinama. Bilo bi žalosno da Opus Arena u Osijeku prvi put dočeka ‘Vatrene’ – prazna.

Pa ipak, takvo što je moguće. Prilično. Pojedini mediji, poučeni iskustvom, smatraju da je to jako izvjestan epilog, prazan stadion. A i HNS je, doznaju Sportske novosti, krenuo u pripremu ‘plana B’.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, budemo li kažnjeni igranjem bez publike, sve zbog ustaške zastave u Rijeci, HNS će tražiti da na utakmici budu barem djeca. Takvo što već se dogodilo, bilo je dozvoljeno, navode Sportske.

Takav epilog primjenjen je u posljednji puta u Beogradu na utakmici između Srbije i Mađarske, kada su na tribinama bila samo djeca u dobi od 7 do 14 godina, a na svakih 15 ‘klinaca’ bila je jedna punoljetna osoba, voditelj.

Dogodi li se to, bit će to, što bi se reklo, rezerva varijanta, ali nesumnjivo bi reprezentativci za djecu zaigrali još jače i bolje.

Nadalje, razvije li se cijela situacija s prijavom u neželjenom smjeru i zaista Hrvatske bude kažnjena, sve se glasnije spominje mogućnost odštetnog zahtjeva HNS-a prema spomenutoj trojici navijača.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Bila bi to privatna tužba u kojoj bi se mogla tražiti nadoknada štete u visini prosječne cijene ulaznica pomnožene s 13.005 mjesta. Prosječna cijena je 25 eura, a umnožak 325.125 eura. Takav potez osujetio bi svaki daljnji pokušaj ‘svinjarija’ na tribinama, zauvijek.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other