28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Policijski službenik zbog neopreznog rukovanja naoružanjem, ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju!

4 min read
- Poradi navedenog, uz kaznenu prijavu bit će predan pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno je kriminalističko istraživanje tragedije koja je potresla Osijek. Policijska uprava osječko-baranjska poslala je medijima dopunu ranijeg priopćenja, večeras u 22:26 sati.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnji policijski službenik Policijske uprave osječko-baranjske počinio kazneno djelo „Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti“ iz članka 222. stavka 4. Kaznenog zakona u svezi kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona na štetu 21-godišnjakinje – javila je večeras policija i nastavila u priopćenju…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnji policijski službenik zbog neopreznog rukovanja službenim naoružanjem ispalio hitac koji je pogodio 21-godišnjakinju od kojih ozljeda je preminula.

– Poradi navedenog, uz kaznenu prijavu bit će predan pritvorskom nadzorniku.

– Rješenjem načelnika Policijske uprave osječko-baranjske policijski službenik je udaljen iz službe te će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje disciplinskog postupaka – zaključuje se.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjećamo, riječ je o tragičnom događaju u kojem je 21-godišnjakinja izgubila život, a o kojem je policija danas ranije izvijestila ovako… -Sinoć, oko 22:05 sati u stanu u Osijeku došlo je do smrtnog stradavanja 21-godišnjakinje. U ovom trenutku nismo u mogućnosti dati više informacija o dinamici ovog događaja, osim činjenice da je smrt djevojke nastupila od vatrenog oružja, a koje je ujedno i službeno oružje policijskog službenika koji je van službe, u vrijeme događaja bio prisutan u stanu. Policijski službenici nastavljaju s utvrđivanjem svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti javnost. 

Neslužbeno, sve se dogodilo u Donjem gradu u Osijeku.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)

— — — — — — — — — — — — — — — —

UPDATE, 22.9.’23. u 19:20 sati

U zgradu Županijskog suda u Osijeku, danas malo prije 18 sati policija je privela policajca osumnjičenog za ubojstvo 21-godišnje djevojke u stanu u Osijeku.

Mladu studenticu Pravnog fakulteta u Osijeku, stipendisticu za darovite studente, uspješnu sportašicu u takekwondou…, kako ju prijatelji opisuju veselu i optimističnu djevojku, više ništa ne može vratiti, no smrt 21-godišnje Osječanke hicem iz službenog pištolja policijskog službenika zahtjeva istragu i istinu. Što se dogodilo u stanu u kojem je živio 27-godišnji policajac i dobrovoljni vatrogasac.

Malo prije nego će DORH danas objaviti kako 27-godišnjeg policijskog službenika sumnjiče za ubojstvo, konferenciju za novinstvo održali su iz Policijske uprave osječko-baranjske, kazavši kako njihova, policijska kvalifikacija kaznenog djela ne obvezuje državnog odvjetnika, koji može istu potvrditi ili odrediti drugu kvalifikaciju. To se i dogodilo. Napokon, prema riječima Krunoslava Patače, načelnika Sektora kriminalističke policije PU OBŽ, pojedine upite novinara ostavivši bez izravnog odgovora, zbog tajnosti istrage, kriminalističko istraživanje bilo je iznimno kompleksno…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Smrt 21-godišnjakinje prouzročena je hicem iz službenog policijskog pištolja njezinog dečka, 27-godišnjeg policajca iz Osijeka. PU OBŽ protiv njega je podnijela prvo kaznenu prijavu za kazneno djelo Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom na štetu 21-godišnjakinje. Malo zatim, danas se oglasio i DORH.

– Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon ispitivanja hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona/11, podnijelo sucu istrage Županjskog suda u Osijeku prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 27-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na štetu hrvatske državljanke (2002.) – objavili su.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Krenimo redom… Policija je dojavu dobila u srijedu u 22:09 sati. Kako je kazao na konferenciji za novinstvo Krunoslav Patač, načelnik Sektora kriminalističke policije PU OBŽ, dojava koju im je uputio sam policijski službenik nije upućivala da je riječ o kaznenom djelu. Neslužbeno se doznalo kako je on, navodno, u početku govorio da je djevojka izvršila suicid, no to je ‘palo u vodu’.

Novinari su za to pitali Pataču, odgovor nije mogao dati, kao ni otkriti javnosti točno vrijeme smrti… Rekao je tek da je to bilo nedugo prije prve dojave.

Pitali su ga novinari i je li bilo premještanja nekih stvari na mjestu…

– Ne mogu odgovoriti kako bi vi htjeli, ali mogu vam reći da početna dojava nije upućivala da se radi o kaznenom djelu. Temeljitim i upornim radom policijskih službenika i istražitelja utvrđeni su elementi ovog djela… – kazao je, a nepristranost posvjedočio i rukovođenjem istragom zamjenice Županijskog državnog odvjetnika u Osijeku. Tada je rekao i da kvalifikacija kaznenog djela ne mora ostati ista…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– …ova kvalifikacija kaznenog djela ne obvezuje državnog odvjetnika, koji može istu potvrditi ili odrediti drugu kvalifikaciju, objasnio je Patača, rekavši i kako istraga u tom trenutku još traje.

Malo zatim oglasio se i DORH navedenim priopćenjem i kvalifikacijom.

Ovdje možete poslušati i cjeloviti audio zapis sa konferencije za novinstvo…

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)