1. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Još se hvataju svinje iz Pačetina po Podravskoj Moslavini! Ispale iz kamiona! Nisu zaražene…

2 min read
Onamo je pojurio prvi čovjek Stožera Civilne zaštite OBŽ i dožupan OBŽ Mato Lukić.

Razbježale su se po selu i okolici Podravske Moslavine svinje iz Pačetina. Iz Vukovarsko-srijemske županije, županije pod mjerama suzbijanja zaraze afričke svinjske kuge. Jer, prevrnuo se kamion koji ih je prevozio, neslužbeno doznajemo, u klaonicu u Čakovec. Ali i dodaje se da su svinje, neslužbeno, pregledom veterinara, potpuno zdrave.

Onamo je pojurio prvi čovjek Stožera Civilne zaštite OBŽ i dožupan OBŽ Mato Lukić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Jutros nam je javljeno da se kamion prevrnuo i da je došlo do oštećenja sanduka za prijevoz životinja i da je dio svinja izašao. Obavlja se sada pretovar. Vozač je dobro, pomaže i on. Kamion je bio uredno zapečaćen, ima sve dokumente potrebne za prijevoz iz županije u županiju. Dio svinja koji je izašao bit će pohvatan – kazao je Lukić.

– Ne možemo reći. Nisam stručnjak, Mi slušamo struku. Sa sigurnošću ne možemo reći. Imamo informaciju da su vizualno pregledane, imaju dozvolu, postoji sva dokumentacija. Sve ostalo morate pitati veterinare… – kazao je na izravan upit Lukić možemo li sa sigurnošću tvrditi da svinje nisu zaražene i da nisu prijenosnici bolesti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kamion je, pretpostavlja Dominik Cerić, načelnik Općine Podravska Moslavina, zahvatio bankinu, prevrnuo se, a svinje razbježale iz prikolice. Ima ih oko 150, doznaje se. Još ih treba uloviti oko 10-ak.

Zaključno, riječ je o svinjama za koje je veterinarski inspektor vizualnim pregledom utvrdio da su zdrave. Dakle, nisu zaražene afričkom svinjskom kugom.

Foto: OBŽ (screenshot)


Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other