17. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Božinović o ubojstvu u Osijeku: “Nije bilo zataškavanja!” Kontrola u Osijeku? “S kojom argumentacijom?”

2 min read
Naveo je Božinović kako policija nije povjerovala u tezu o samoubojstvu, da nije ništa zataškavala, da je policajac već u 5 ujutro bio uhićen.

Šef policije, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jučer je rekao da u slučaju ubojstva u Osijeku, osumnjičenog policijskog službenika za ubojstvo 21-godišnje osječke studentice, nije bilo policijskog zataškavanja. Podsjećamo, policija je prvo primila dojavu o ‘samoubojstvu’, ubrzo shvatila da se to nije dogodilo, osumnjičila policajca za dovođenje u opasnost, da bi naposljetku DORH osumnjićio policajca za ubojstvo. Policija je koji dan poslije kazala da je DORH do te kvalifikacije došao na temelju zajedničke istrage. Pa ipak, javnost je u svemu nalazila manjkavosti, posumnjala u zataškavanje…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– U ovom trenutku prema svemu onome što je meni dostupno sama činjenica da policija nije prihvatila ono što je dojavio osumnjičenik već je u svojim izvidima došla do drugih kvalifikacija, tojest odbacila je tezu o samoubojstvu, govori o tome da tu nije moglo biti zataškavanja – rekao je Banožić, izražavajući sućut obitelji ubijene djevojke i kako smatra da će se radom policije i županijskog državnog odvjetništva doći do prave istine. 

Naveo je Božinović kako policija nije povjerovala u tezu o samoubojstvu, da nije ništa zataškavala, da je policajac već u 5 ujutro bio uhićen. Istaknuo je i da je policija do podnošenja kaznene prijave došla do zaključka da se radi o dovođenju u opasnost sa smrtnom posljedicom, a državno odvjetništvo je to prekvalificiralo u ubojstvo. Dodao je i da nisu završene radnje vezane uz istragu tog kaznenog djela.

A što se kontrole u Osijeku tiče, Božinović veli…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– S kojom argumentacijom?

Božinović kaže, kao i osječka policija, da je državno odvjetništvo svoju kvalifikaciju djela donijelo na temelju činjenica koje je prikupila policija.

Foto: Youtube (screenshot)