1. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Josip napreduje, ali treba pomoć! On je Đakovčanin i ‘nogice ga ne slušaju’…

2 min read
Jako je sretan i to mu želimo dalje omogućiti - navodi portal Moje Đakovo, dodajući da je Josipu potrebna redovna terapija pomoću robota u trajanju 24 tjedna po 25 sati, a taj iznos ciklusa je jako skup.

– Pozdrav, ja sam Josip Habada iz Đakova imam 13 godina. Idem u 6. razred i jako voooooolim nogomet, ali moje nogice mene ne slušaju – počinje uvodno apel za pomoć ovom đakovačkom dječaku, a koji je rođen u 30. tjednu trudnoće, kojem je dijagnoza CP bilateralno spastični tip GMFCS III-IV.

– Obavili smo terapiju u Zagrebu poliklinika Glavić od trajanju od 13 tjedana i zabilježen je napredak što znači da mu terapija pomaže, ali za te velike napretke i rezultate potrebno ih je redovno provoditi. U tih 13 tjedana Josip je uspio uz pomoć povlačilice prohodati 20 m samostalnih prvi put u životu. Jako je sretan i to mu želimo dalje omogućiti – prenose mediji pismo roditelja, dodajući da je Josipu potrebna redovna terapija pomoću robota u trajanju 24 tjedna po 25 sati, a taj iznos ciklusa je jako skup.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Borba s ovom bolešću izuzetno je teška za cijelu obitelj, ali ne smijemo stati jer je Josipu jedina želja hodati. Josip je inteligentno dijete velikog srca, zaraznog osmijeha i kao svako drugo dijete želi samo hodati. Traži li naš Josip puno? – pitaju se i zaključuju apelom…

– Budući da je već do sad postigao „ nemoguće“ jurimo ka novim izazovima. U prilogu Vam dostavljamo broj žiroračuna za uplatu donacija – Josip Habada, HR62 2340 0093 1138 8903 9, SWIFT adresa PBZGHR2X.

Usput, u subotu je u Đakovu utrka Trkom za zvrkom, humanitarnog karaktera, a 7.10. i teniski turnir za Josipa.

Foto: Josipov prvi korak