6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

SDP smatra da bilo nužno provesti unutarnju istragu u osječkoj policiji…

2 min read
- Nakon svega i sam moto policije „Sigurnost i povjerenje“ se čini neumjesnim jer građani ne osjećaju niti sigurnost, a još manje povjerenje u jednu od, kako bi trebalo biti, najozbiljnijih i najodgovornijih institucija... - stoji, među ostalim, u priopćenju SDP-a.

– U najmanju ruku nespretna i logičkim slijedom sumnjiva obrazloženja policije vezano uz slučaj istrage smrti 21-godišnje djevojke u Osijeku nije problematična samo iz jednostavnih proceduralnih razloga nego u njoj vidimo puno veći društveni problem – počinje današnje priopćenje Gradske organizacije SDP-a, kojeg u nastavku prenosimo u cijelosti…

PRIOPĆENJE

– Nakon svega što javnost već zna o tragediji, načelnik osječke policije vrlo hladno i bez sućuti komentira kako je ova istraga odličan školski primjer kvalitetno obavljenog posla i da je cijela priča rezultat lošeg komuniciranja. Zadnje nas posebno zabrinjava jer ukazuje ili na potpunu odvojenost dijela visokih policijskih struktura od svoje profesije i osnovne zadaće koju imaju ili na još jedan neuvijeni udarac pravdi i društvu koje policija treba zaštititi.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Nakon svega i sam moto policije „Sigurnost i povjerenje“ se čini neumjesnim jer građani ne osjećaju niti sigurnost, a još manje povjerenje u jednu od, kako bi trebalo biti, najozbiljnijih i najodgovornijih institucija.

– Uz sve to, promatrajući i krah natječaja za ravnatelja USKOK-a, moramo se zapitati je li ovo pravna država u kojoj se štite temeljna ustavna prava građana ili se pretvaramo u društvo u kojem vlada sila jačega, beskrupuloznijeg ili onoga koji ima bolje veze s utjecajnim strukturama.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Smatramo da bi zbog narušavanja osjećaja sigurnosti i povjerenja među građanima bilo nužno pravodobno, učinkovito i nepristrano provesti unutarnju istragu u osječkoj policiji od strane Ministarstva unutarnjih poslova te je integralno predočiti javnosti – stoji na kraju priopćenja kojeg potpisuje predsjednik GO SDP-a Osijek Vjeran Marijašević.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva)