4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO Ekonomska i upravna škola Osijek obilježava 130. godišnjicu…

2 min read
Kako je istaknula ravnateljica Ekonomske i upravne škole Osijek Lidija Žaper, zbog nedavnog požara plastike u Osijeku odgođen je sportski dan na otvorenom...

Prigodnom svečanosti, uz glazbeno-scensku priredbu, održanoj danas (6. listopada 2023. godine) u Arheološkom muzeju Osijek obilježena je 130. godišnjica postojanja Ekonomske i upravne škole Osijek. Bio je to središnji dio višednevnog obilježavanja jubileja koje se provodi pod motom „Slavimo prošlost, gradimo budućnost“.

Nazočnim učenicima, bivšim i sadašnjim djelatnicima te njihovim gostima na svečanosti se obratila ravnateljica Lidija Žaper, kao i Miranda Glavaš-Kul, bivša učenica, a danas pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije. Veliki jubilej čestitao je i zamjenik župana Josip Miletić.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Svim dosadašnjim i sadašnjim učenicima i djelatnicima Ekonomske i upravne škole Osijek čestitam ovu veliku obljetnicu, 130 godina postojanja. Puno toga je napravljeno u prethodnom razdoblju, a najvažniji „proizvod“ je stručno znanje koje su dobili učenici koji su se kasnije zaposlili na odgovarajućim poslovima, pa mnogi i danas nose važne i utjecajne uloge i aktivnosti. Znanje je ključni uspjeh ove naše škole. Godinama razvijamo i izvrsnost te čestitam učenicima i njihovim mentorima, kao i vodstvu škole, na vrhunskim nagradama koje su ostvarili i ove godine, ali i svemu što su kontinuirano i kvalitetno radili. Osječko-baranjska županija je i u proteklom razdoblju podržavala sve dobre projekte u našim školama, a u tom smjeru ćemo i nastaviti – poručio je zamjenik župana Josip Miletić.

Kako je istaknula ravnateljica Ekonomske i upravne škole Osijek Lidija Žaper, zbog nedavnog požara plastike u Osijeku odgođen je sportski dan na otvorenom, no održan niz radionica, izložbi, natjecanja, revija-buvljak Fast fashion, promocija zadruge, debata „Umjetna inteligencija zamjena je za ljude“, okrugli stol „(Ne)želim biti poduzetnik“, a predstavljeni su i Erasmus projekti škole.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sudionici smo brojnih međunarodnih strukovnih projekata i s ponosom mogu reći da su naši učenici, ali i profesori imali što pokazati svojim europskim kolegama. Uz to, ove smo godine proglašeni za najinovativniju školu u Hrvatskoj – naglasila je ravnateljica Lidija Žaper.

Program ove svečanosti vodila je učenica Ivona Spajić, koja kaže kako je iznimno zadovoljna što je izabrala školu koja joj daje mnogo znanja, ali i dobre temelje za poduzetničku budućnost. 

Tekst i foto: OBŽ