4. ožujka 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

HNS uoči utakmice na Opus Areni: Nema vješanja zastava i transparenata na ogradu!

3 min read
...'opečeni' na Rujevici, zacijelo, iz HNS-a su odlučili zabraniti vješanje zastava na ogradu. Kažu, zbog mogućeg zaklanjanja pogleda prvi redovima. Najveća dospuštena zastava je 2x1 metar.

Stadion Opus Arena se sutra otvara u 18 sati za ulaz navijača. Utakmica počinje u 20:45, ali i policija i HNS pozivaju na raniji dolazak, zbog opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava. Također, kako navodi HNS, nema prodaje ili zamjene ulaznica za utakmicu Hrvatske i Turske na dan utakmice. Ulaznice su, dodaju, presonalizirane i uz ulaznice će biti potrebno predočiti važeći osobni dokument.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Sukladno Uvjetima kupnje ulaznica, osobama kojima se pri nadzoru osobni podaci ne slažu s podacima na ulaznici bit će zapriječen ulaz na stadion te će im ulaznice biti poništene bez prava na povrat novca, a kako su sukladno zakonskim propisima u prekršaju napominjemo da mogu biti zadržani i predani policiji na nadležni prekršajni postupak. Svaka osoba prilikom ulaska na stadion pa do završetka utakmice mora posjedovati ulaznicu i koristiti sjedalo označeno na ulaznici. Sve osobe bez pravovaljane ulaznice kao i osobe zatečene u sektoru/dijelu stadiona za koji ne posjeduju pravovaljanu ulaznicu će zbog počinjenog prekršaja biti udaljene sa stadiona i predane policiji na nadležni prekršajni postupak – navodi HNS na mrežnim stranicama i dodaje informacije o prometu, ali i o uvjetima ulaska na stadion, odnosno što će sve biti oduzimano na ulazu u slučaju da navijači to imaju kod sebe…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Na dan utakmice, u užoj zoni stadiona Opus Arena u ulici Antuna Kanižlića na dionici od kružnog toka do ulaza u parkiralište stadiona Opus Arena, bit će uspostavljena privremena regulacija prometa, kojom će biti zabranjeno prometovanje motornih vozila, osim vozila s dozvolom. Pozivamo navijače da na utakmicu u neposrednu zonu stadiona dođu pješke ili javnim gradskim prijevozom. Na parkirališnim prostorima u užoj zoni stadiona Opus Arena će biti zabranjen promet i parkiranje zbog ograničenog broja parkirališnih mjesta osim za akreditirana vozila. Na parkirališnim prostorima Streljane Pampas u ulici Šandora Petefija osigurano je besplatno parkiranje za vozila navijača koji će uz predočenje ulaznice za utakmicu moći koristiti javni gradski prijevoz bez naknadne do stadiona Opus Arena i nazad.

Najvažnija stvar dolazi na red kada je u pitanju navijanje. Jer, ‘opečeni’ na Rujevici, zacijelo, iz HNS-a su odlučili zabraniti vješanje zastava na ogradu. Kažu, zbog mogućeg zaklanjanja pogleda prvi redovima. Najveća dospuštena zastava je 2×1 metar.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih za Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano za neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike. Na stadion se neće moći unijeti kišobrani, veće torbe ili ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara. Također neće biti moguć unos zastava ili transparenata dimenzija većih od 2,00 m x 1,00 m odnosno neprimjerenog sadržaja. Također, neće biti dozvoljeno postavljanje zastava ili transparenata na ograde ili druga mjesta stadiona Opus Arena na način da bi zaklanjao pogled s ili prema tribinama – dodaju.

Fer i korektno navijanje bez rasizma se podrazumijeva, kao i da će sve biti snimano, da upotreba pirotehnike nije dozvoljena, a na dan utakmice zabranjeni su letovi svih letjelica i dronova, oko i iznad stadiona.

Foto: Pexels (ilustracija)