6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Afrička svinjska kuga u OBŽ! Ovo su nove zone nadzora i razgraničenja i što one znače…

1 min read
S obzirom da je jučer bilo kuge na 5 gospodarstava, već i prije toga donesene su nove zone, nadzora i ograničenja. Evo svih zona...

Na području zone ograničenja u OBŽ klanja svinja za vlastite potrebe više nema. Mogu se klati jedino u odobrenim klaonicama, posebno određenima za to. U zoni ograničenja odnosi se to na sve kategorije objekata. Izvan zone objekti u OBŽ s kategorijama 0, 1 i 2 pozvani su da svinje pokolju do 31. listopada. Sada se eutanaziraju samo svinje na gospodarstvima s pozitivnim nalazima, ali do kraja mjeseca će se morati usmriti sve svinje u zoni ograničenja čiji objekti su kategorije 0,1 i 2.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Inspektorat za danas nema najavljenih aktivnosti, osim ako bude nepredviđenih okolnosti, dok Civilna zaštita Općine Semeljci na poljskim putevima kontrolira promet mesa, a policija na cestama. Pojednostavljeno, danas nećemo čuti ima li novih slučajeva afričke svinjske kuge na području općina u Osječko-baranjskoj županiji, ali je poslije jučerašnjih vijesti jasno da da se bolest širi.

Jer, nakon prva tri gospodarstva u naseljima Mrzović, Vrbica i Semeljci, ASK je otkrivena na još dva gospodarstva u Semeljcima, u OBŽ. Potvrđeno je to jučer u izjavi predsjednice Nacionalnog kriznog stožera za kontrolu i suzbijanje ASK i ravnateljica Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Tatjana Karačić.

S obzirom da je jučer bilo kuge na 5 gospodarstava, već i prije toga donesene su nove zone, nadzora i ograničenja. Evo svih zona…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


rjesenjeASK3_0774_001

Foto: Pixabay (ilustracija)

Centar za postavke privatnosti

Obavezno

Potrebni kolačići za funkcioniranje stranice.

gdpr,

Analytics

Ovi kolačići pomažu nam pratiti Vašu interakciju sa stranicom i detektirati eventualne probleme.

_gat, _ga, _gid

Analytics

Other