24. lipnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Gradska poduzeća sutra 1.11. – GPP, Ukop, Unikom, Športski objekti, ZOO vrt…

2 min read
GPP sutra pojačava linije prema Centralnom groblju i groblju u Donjem gradu, a sav prijevoz u Osijeku će biti besplatan.

– Poštovani korisnici, odvoz otpada će se na blagdan Svih Svetih (1.11.) obavljati prema redovnom rasporedu – javio je Unikom, sugerirajući da je potrebno iznijeti kante za otpad kako bi isti bio sukladno rasporedu odvezen.

– Reciklažno dvorište Jug 2 također će raditi prema redovnom rasporedu – dodaju u objavi.

A kada je riječ o Unikomu i njihovim aktivnostima, poduzeće je to koje ravna ZOO vrtom u Osijeku, koji će, dodaju, biti otvoren i sutra…

– Također, za građane će biti otvoren i ZOO vrt, a radno vrijeme je od 09:00 do 17:00 sati, s tim da je ulaz za posjetitelje do 16:00 sati – zaključuju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Gradski bazeni, odnosno Športski objekti, javili su ranije kako sutra, 1.11. bazeni neće raditi.

GPP sutra pojačava linije prema Centralnom groblju i groblju u Donjem gradu, a sav prijevoz u Osijeku će biti besplatan.

S obzirom na veći broj posjeta grobljima, Ukop je organizirao dežurstva, a groblja su otvorene od 0 do 24 sata sljedeća tri dana, danas, sutra i prekosutra.

– Pravilo je do sada bilo na blagdan Svih svetih, ali od ove godine i 31. listopada se neće moći ulaziti vozilima. Građani imaju dovoljno vremena do tada urediti počivališta svojih najmilijih, a potom na blagdan doći i parkirati izvan groblja, odnosno doći GPP-om… Građani starije životne dobi i osobe s invaliditetom mogu koristiti besplatnu uslugu tvrtke UKOP d.o.o., prijevoz električnim vozilom od ulaza Centralnog groblja do njima najbliže točke na glavnoj cesti unutar groblja, usluga će biti dostupna 31. listopada i 1. studenog od 9 do 16 sati – kazao je direktor Ukopa Vedran Novokmet, dodajući da su groblja spremna, očišćena, da se na 20 groblja u Osijeku, koje održava Ukop, sve pripremilo za blagdan, da su u tijeku i brojne investicije na grobljima, od sanacije postojećih sadržaja, izgradnje novih, kao i solarne elektrane na krovištu uprave, na čemu zahvaljuje podršci i pomoći Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Radića.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako bi građanima osigurali brži i jednostavniji pristup grobljima na području Osijeka i prigradskih naselja, na inicijativu gradonačelnika Ivana Radića, Grad Osijek je omogućio besplatan javni prijevoz svim linijama 1. studenog. Istovremeno će pojedine linije biti jačeg kapaciteta, uvodimo i dvije izvanredne linije, od MIO-a do Centralnog groblja i nazad, kao i liniju Mačkamama – Centralno groblje – Mačkamama. Linija MIO će voziti svakog sata, od MIO-a od 7 do 18 sati, s groblja od 7:30, a linija s Mačkamame od 6:55 do 18:40, odnosno s groblja od 7 ujutro. I tako svakih 20 minuta. Linija Jug 2 – Bolnica – Jug 2 vozit će svakih 30 minuta od 6:30 do 18:45. Sve to po potrebi će biti i duže – kazao je direktor GPP-a Goran Pajnić.

Foto: OsijekExpress.com (arhiva, ilustracija)