28. travnja 2024.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Pješakinja umrla sat nakon udara, vozačici uvjetna kazna: Rasplakala se na sudu…

2 min read
Državno odvjetništvo se odmah žalilo na presudu smatrajući je preblagom. Traže, doznaje portal, bezuvjetnu kaznu ili ukidanje presude i novi postupak.

Kriva je i osuđena na godinu dna uvjetnog zatvora, javlja portal Danica.hr o vozačici (30) koja je na pješačkom prijelazu usmrtila pješakinju (74) prošle godine u rujnu. Bilo je to oko 8:25 izjutra u Slavonskom Brodu. Presuda je nepravomoćna.

Vozačica je vozila Golf i kretala se Ulicom Đure Pilara u smjeru istoka. Kako piše portal, dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza na raskrižju s Trgom pobjede nije se približavala brzinom tako da ne ugrožava pješake. Potom je naletjela na pješakinju koja je nabačena na automobil, odbačena naprijed, pala na kolnik. Preminula je od brojnih ozljeda u bolnici u 9.30 sati, doznaje i piše Danica.hr.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vozačica je inače iz Zagreba, piše portal. Sve je priznala, izrazila strašno veliko žaljenje, naposljetku i zaplakala. Prometni vještak naveo je kako se kretala brzinom od oko 60 km/h, dok je ograničenje bilo 50 km/h. Sudac je vozačici naveo brojne olakotne okolnosti. Prvo je priznanje, potom kajanje i žaljenje, a portal navodi kako u presudi stoji i da je ono bilo – “ne samo formalno, već i iskreno jer je govoreći o tome u obrani optuženica plakala”. Olakotna okolnost je i to što je samohrana majka malodobnog djeteta.

Nadalje, nije ranije osuđivana, ne samo kazneno, već ni prekršajno. Otegotnih okolnosti nije bilo.

Državno odvjetništvo se odmah žalilo na presudu smatrajući je preblagom. Traže, doznaje portal, bezuvjetnu kaznu ili ukidanje presude i novi postupak.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

– Imajući u vidu okolnosti same prometne nesreće, gaženje pješaka na pješačkom prijelazu i nastalu posljedicu smrti na strani žene koja je prelazilka pješački, smatramo da je sud precijenio sve olakotne okolnosti – stoji u žalbi, piše Danica.hr.

Foto: Pixabay (ilustracija)