6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

FOTO & VIDEO Na Trg Ante Starčevića u Osijeku dolazi simulator potresa!

1 min read
Simulator je već bio izložen u pojedinim gradovima u Hrvatskoj. I iako ne treba nikome poželjeti da iskusi potres, ovaj simulator vrlo vjerno, onomu tko u njega uđe, pokazuje kako izgleda kada se zemlja, kuća, zgrada... tresu.

Dan Smanjenja rizika od katastrofa bit će upriličen u četvrtak 9.studenog 2023. godine od 10 do 14 sati na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, u organizaciji Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a Hrvatske, Područnog ureda Civilne zaštite Osijek, a s kojim na trg dolazi niz sadržaja, među kojima i simulator potresa.

U 10 sati je otvorenje izložbe, u 11 sati vježba Civilne zaštite u OŠ Svete Ane, a u sklopu projekta će biti predstavljeni edukacijski modeli poplave, potresa i klizišta, gdje će na trgu biti postavljen i spomenuti simulator, čija je namjena edukacija i podizanje svijesti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Simulator je već bio izložen u pojedinim gradovima u Hrvatskoj. I iako ne treba nikome poželjeti da iskusi potres, ovaj simulator vrlo vjerno, onomu tko u njega uđe, pokazuje kako izgleda kada se zemlja, kuća, zgrada… tresu. Nije ugodno. Ni blizu.

Pogledajte fotografije i video s ranijih prezentacija…

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Foto: MUP, Civilna zaštita (screenshot)