6. prosinca 2023.

Osijek Express

Vijesti iz Osijeka – Ili dobre ili loše ;)

Ove krupne okice su – ostavljen pas! Dva dana kasnije, volonterke osječkog Azila podigle su Trefa…

2 min read
- Znaš kako izgleda pas kojeg vlastita obitelj doveze u azil i to zato što "čekaju bebu"? Evo ovako. U*ran za poludit, reži na nas i trese se od straha... - napisale su volonterke...

Trese se ‘kao prut’, oči velike, nikad veće, a tužne i uplašene… Tužna je ovo slika, scena, situacija koju su podijelile volonterke osječkog Azila o psu Trefu, kojeg je njegova ljudska obitelj, pišu iz Udrge pobjede, odlučila napustiti, jer im u obitelj stiže prinova, beba. Tresao se Tref kao prut, snuždio u kutu ‘boksa’, režao i tugovao, pišu iz Azila, da bi danas, u njihovoj drugoj objavi, uspjele od Trefa dobiti odgovor na njihova nastojanja da mu podignu elan i raspoloženje…

– Znaš kako izgleda pas kojeg vlastita obitelj doveze u azil i to zato što “čekaju bebu”? Evo ovako. U*ran za poludit, reži na nas i trese se od straha. Od jučer ne želi nikakav kontakt i očito će trebat vremena. Pa nije puknuto srce samo neka usputna ozljeda. A još prekjučer je bio sretan. Normalan pas – napisli su iz Udruge prije dva dana, svjedočeći fotografijom kakva se tuga, razočarenje i nesreća ‘čitaju na licu’ psa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Iz Udruge se navele i da je Tref bio posvojen upravo iz Azila. I gledale su ponovno u taj ugovor u kojem je stajalo i pitanje obitelji u kojim bi se eventualno okolnostima odrekli skrbništva nad psom, kao i odgovor da takvo što ne postoji, a onda zaključile – Tref je u Azilu, zbog dolaska djeteta u obitelj.

– …u frasu reži na nas jer mu nije jasno što se događa, ne zna tko smo, ne zna gdje. Pas koji je kod njih letio za lopticom, igrao se, bio sretan, živio u stanu… … amo ću reći da se nadam da su odluku o imanju djeteta bolje promislili od one da imaju psa…. – napisale su ljutito.

A onda, danas sretnija vijest…

– Ljudi moji, ja moram s vama podijeliti ovaj ‘hepines’! Nakon što dva dana nije izašao iz ‘boxa’, niti je ijednom obavio nuždu, nakon što je dva dana cvilio, režao, kontam htio se ubiti, Trefa smo danas uspjele izvadit iz ‘boxa’. Uspio je piškit, kakit, uspio se pooomaziiit! Znam da je dug video i možda vas smori al’ nama je ovo razlog za ono, otvorit šampanjac! – nova je i bolja vijest.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na kraju iz Azila poručuju kako traže privremeni smještaj za ovog ‘dečka’ koji je izgubio obitelj.

Foto: Facebook, Udruga pobjede (screenshot)